Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Τις 700.000 άτομα έφτασαν στο Λονδίνο οι διαδηλωτές που ζήτησαν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Skynews: Τις 700.000 άτομα έφτασαν στο Λονδίνο οι διαδηλωτές που ζήτησαν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit
Οι διοργανωτές κάνουν, μάλιστα, λόγο για 700 χιλιάδες άτομα, ενώ ανάμεσά τους ήταν και πολλοί βουλευτές από όλα τα κόμματα, αλλά και ο δήμαρχος Λονδίνου Sadiq Khan
Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Λονδίνου για το Brexit, απαιτώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την τελική συμφωνία,  την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών συνεχίζονται, πέντε μήνες πριν από το Brexit που είναι προγραμματισμένο στις 29 Μαρτίου 2019.
Οι διαδηλωτές απαίτησαν  να έχουν τον τελευταίο λόγο σε μία ενδεχόμενη συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, όπως γράφει το Skynews.
Οι διοργανωτές κάνουν, μάλιστα, λόγο για 700 χιλιάδες, ενώ ανάμεσά τους ήταν και πολλοί βουλευτές από όλα τα κόμματα, αλλά και ο δήμαρχος Λονδίνου Sadiq Khan.
Δεν έλειψαν επίσης και οι διασημότητες που έβγαζαν φωτογραφίες και τις αναρτούσαν στα social media, ενώ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon κατηγόρησε την κυβέρνηση των Συντηρητικών για τις ατελέσφορες διαπραγματεύσεις για το Brexit.
"Περάσαμε δύο χρόνια, κατά τα οποία μας έλεγαν ότι μία μη συμφωνία είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία, αλλά τώρα η πρωθυπουργός Theresa May ετοιμάζεται να ασκήσει πίεση στους βουλευτές της για να ψηφίσουν τελικά μία κακή συμφωνία, διότι η μη συμφωνία θα είναι καταστροφική".
"Προσπαθεί να φοβίσει το Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό είναι ένα σκάνδαλο που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό" συμπλήρωσε η Σκωτσέζα πολιτικός.
Μία διάσημη διαδηλώτρια η Ms Soubry αν και ήταν ευχαριστημένη από τη συμμετοχή, παραδέχτηκε ότι 17 εκατ. ψήφισαν υπέρ του Brexit, οπότε και οι 700 χιλ. διαδηλωτές δεν είναι πολλοί, έστω και αν τον Ιούνιο του 2018 σε μία παρόμοια πορεία ήταν μόνο 100 χιλιάδες.
Πάντως, στη διαδήλωση ήταν και κόσμος που είχε ψηφίσει το 2016 υπέρ του Brexit και τώρα βλέπει πόσο περίπλοκο είναι.
Έγινε επίσης και μία διαδήλωση υπέρ του Brexit σήμερα στο Βόρειο Γιορκσάιρ, όπου μεταξύ άλλων μίλησε και ο Nigel Farage, υποστηρίζοντας ότι "πρέπει να διαφυλάξουμε το Brexit υπέρ του οποίου ψήφισε η Βρετανία".
Σε αυτή τη διαδήλωση πήραν μέρος 1.200 άτομα, χαρακτηρίζοντας το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, "μία ψηφοφορία των ηττημένων".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης