Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις αρχές του 2019 θα γίνει πιθανότατα η επόμενη σύνοδος κορυφής του Trump με τον Kim της Β. Κορέας

Στις αρχές του 2019 θα γίνει πιθανότατα η επόμενη σύνοδος κορυφής του Trump με τον Kim της Β. Κορέας
Θα προηγηθεί συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του
H επόμενη σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Αμερικάνο πρόεδρο, Donald Trump και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, θα γίνει στις αρχές του 2019, όπως μεταδίδει το Reuters.
Oι δύο πλευρές είχαν δεσμευτεί ότι θα ακολουθήσει και δεύτερη συνάντησή τους, από τη στιγμή που έσπασε ο πάγος ανάμεσά τους τον Ιούνιο του 2018 στη Σιγκαπούρη.
"Μία συνάντηση είναι πιθανή στις αρχές του 2019" είπε Αμερικάνος αξιωματούχος σε μία μικρή ομάδα δημοσιογράφων.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ανέφερε από την πλευρά του ότι αδημονεί για μία συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του σύντομα, έτσι ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για ένα μεγάλο βήμα προς την αποπυρηνικοποίηση πριν την σύνοδο των δύο ηγετών.
Ο Pompeo είχε υποστηρίξει πρόσφατα ότι ο Kim του εκμυστηρεύτηκε πως τήρησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει στον Trump κατά την πρώτη τους σύνοδο.
"Ελπίζω ότι θα έχουμε συνάντηση με τον ομόλογό μου μέσα σε 1,5 εβδομάδα, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να γίνει και η σύνοδος κορυφής ΗΠΑ - Β. Κορέας να έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την αποπυρηνικοποίηση" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Pompeo, που είχε μιλήσει κατ' ιδίαν με τον Βορειοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών Ri Yong Ho στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Νέα Υόρκη.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ αρνήθηκε να αποκαλύψει αν ο Pompeo θα συναντήσει τον ομόλογό του στην Ουάσινγκτον, ενώ βορειοκορεάτικη εφημερίδα έγραψε ότι οι Αμερικάνοι δεν θα πρέπει να είναι διπρόσωποι, μιλώντας για αποπυρηνικοποίηση από τη μία, χωρίς να άρουν τις κυρώσεις από την άλλη.
"Δεν ποντάρουμε στην καλή θέληση και γενναιοδωρία των ΗΠΑ, αλλά πρέπει να τηρούν κάποιες στοιχειώδεις αρχές" ανέφερε χαρακτηριστικά η βορειοκορεάτικη εφημερίδα.
Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ανέστειλαν, εξάλλου, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις σε μία προσπάθεια να διασφαλίσουν ότι οι διπλωματικές προσπάθειες με τη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστούν.
Ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα έχουν γίνει τρεις σύνοδοι το 2018.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης