Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι εξηγήσεις της Σ. Αραβίας για τον Kashoggi είναι ένα καλό πρώτο βήμα αλλά όχι αρκετό

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι εξηγήσεις της Σ. Αραβίας για τον Kashoggi είναι ένα καλό πρώτο βήμα αλλά όχι αρκετό
Λόγω της υπόθεσης Kashoggi ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ δεν θα συμμετάσχει σε επενδυτική διάσκεψη στη Σαουδική Αραβία την Τρίτη (23/10) 
Τη θέση του Αμερικανού πρόεδρου Trump επανέλαβε σήμερα (21/10) ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin λέγοντας ότι «είναι πολύ πρώιμο κάθε σχόλιο για ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Σαουδικής Αραβίας για τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Kashoggi καθώς η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί».
Η ίδια δήλωση του αμερικανού προέδρου χθες (20/10) προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε ΕΕ και Κογκρέσο γεγονός που οδήγησε τον Donald Trump να κάνει ένα βήμα πίσω.
Ο Mnuchin είπε πάντως πως οι μέχρι τώρα πληροφορίες για την έρευνα «είναι ένα καλό πρώτο βήμα αλλά όχι αρκετό» καθώς το Ριάντ αντιμετωπίζει αυξανόμενες διεθνείς πιέσεις να απαντήσει τι συνέβη στον Kashoggi, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά την είσοδό του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.
Η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη θέση των ΗΠΑ στην υπόθεση ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος Trump, είχε αρχικά πει πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να μελετήσουν ακόμη και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Σαουδικής Αραβίας εάν διαπιστωθεί ότι εμπλέκονται στο θάνατο του δημοσιογράφου της Washigton Post.
Στη συνέχεια ωστόσο ανασκεύασε λέγοντας πως είναι ικανοποιημένος με τη διαχείριση της υπόθεσης από τους Σαουδάραβες και αργότερα, μετά τις πιέσεις που δέχθηκε είπε «πως δεν είναι ικανοποιημένος».
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών ωστόσο, από την Ιερουσαλήμ όπου βρίσκεται επιβεβαίωσε πως δεν θα συμμετάσχει σε μια επενδυτική διάσκεψη στη Σαουδική Αραβία την Τρίτη (23/10). Ωστόσο, είπε ότι θα επισκεφθεί το Ριάντ, όπως έχει προγραμματιστεί, για συνομιλίες με τον ομόλογό του όσον αφορά τις κοινές προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και τα σχέδια των ΗΠΑ να επαναφέρουν τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν τον Νοέμβριο.
«Δεν νομίζω πως θα ήταν σωστό να πάω και να μιλήσω στη διάσκεψη αυτή αλλά συνεχίζουμε να έχουμε σημαντικά θέματα με τη Σαουδική Αραβία και αυτός είναι ο λόγος που πηγαίνω εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης