Τελευταία Νέα
Διεθνή

Giorgetti (Ιταλία): Δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε ότι η ιταλική οικονομία και οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα

Giorgetti (Ιταλία): Δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε ότι η ιταλική οικονομία και οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα
Ο υφυπουργός Προεδρίας Giancarlo Giorgetti κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα 
«Η κυβέρνηση της Ιταλίας δεν θα πρέπει να αγνοήσει τα προβλήματα που προκαλούν οι αυξανόμενες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στις ιταλικές τράπεζες» δήλωσε ο υφυπουργός Προεδρίας Giancarlo Giorgetti.
Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο βουλευτής της Λέγκας υπογράμμισε πως «το έλλειμμα του προϋπολογισμού του επόμενου έτους μπορεί να αποδειχθεί χαμηλότερο από το προτεινόμενο 2,4% του ΑΕΠ».
Όπως αναφέρει η Il Messaggero οι συγκρούσεις της λαϊκίστικης ιταλικής κυβέρνησης με την ΕΕ για τον προϋπολογισμό είχε ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να χάσουν 67 δισεκατομμύρια ευρώ σε ιταλικά κρατικά ομόλογα από το Μάιο μέχρι σήμερα, στέλνοντας το ασφάλιστρο απόδοσης που καταβάλλει η Ιταλία, κατά 3 μονάδες πάνω από το αντίστοιχο της Γερμανίας.
"Η αύξηση του επιτοκίου των ομολόγων, το ύψος του δημόσιου χρέους που βρίσκεται στα χέρια των τραπεζών και οι νέοι τραπεζικοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έθεσαν τη βιομηχανία υπό πίεση και μπορεί να δημιουργήσουν την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των πιο εύθραυστων τραπεζών», δήλωσε ο Giorgetti.
Οι ιταλικές τράπεζες είχαν συγκεντρώσει κεφάλαια τα τελευταία χρόνια για να αναδιαρθρωθούν μετά από τη βαθιά ύφεση.
«Δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε ότι δεν συμβαίνει τίποτα και να αγνοούμε τα προβλήματα στην οικονομία μας» τόνισε ο Giancarlo Giorgetti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης