Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουίκ: Βρίσκομαι στην Αίγυπτο υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική που χαράσσει ο Τσίπρας

Κουίκ: Βρίσκομαι στην Αίγυπτο υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική που χαράσσει ο Τσίπρας
Mε τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου,  Sameh Hassan Shoukry, συναντήθηκε  ο υφυπουργός Εξωτερικών,  Τ. Κουίκ
Συνάντηση στο Κάιρο με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Hassan Shoukry, είχε  ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.
Όπως ανακοινώθηκε, συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως επίσης και θέματα που σχετίζονται με το Πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» που είναι η κορωνίδα της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου στον τομέα της Διασποράς.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κουκίκ δήλωσε πως «βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας».
Ακόμη, αναφερόμενος στη συνάντηση, ο κ. Κουίκ τόνισε ότι στον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών μετέφερε καταρχήν τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο εξάλλου είχε πρόσφατα συναντηθεί στην τριμερή κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Ελούντα της Κρήτης.
Του μετέφερε, επίσης, όπως τόνισε, το μήνυμα ότι η συνεργασία της Ελλάδας με την Αίγυπτο είναι πολύτιμη στον ανυποχώρητο στόχο για την προώθηση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και στα πολύ σημαντικά ζητήματα που συζητώνται σε τριμερές επίπεδο με την Κύπρο, όπως βεβαιώθηκε και στην πρόσφατη τριμερή Κορυφής.
Ακόμα, πρόσθεσε ότι ο κ. Shoukry τού ζήτησε «να ανταποδώσει το θερμό μήνυμα και τους χαιρετισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού, διαβεβαιώνοντας ότι οι ίδιες πολιτικές και αποφάσεις ισχύουν στο ακέραιο και από αιγυπτιακής πλευράς».
Τέλος, ο κ. Κουίκ υπογράμμισε τις «εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις» που έχει με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ, τον οποίο συναντά τακτικά στις Συνόδους Κορυφής ή στις Υπουργικές Συνόδους που πραγματοποιεί στο πλαίσιο των καθηκόντων του.
Στη συνέχεια ο ΥΦΥΠΕΞ είχε συνάντηση με την Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς της Αιγύπτου κα Nabila Makram, με την οποία συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητάς της, όπως το μεταναστευτικό πρόβλημα, που αφορά έντονα και την Ελλάδα.
Επίσης, συζήτησαν τις τελικές λεπτομέρειες του Προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ» που θα πραγματοποιηθεί τέλος του μηνός στο Λονδίνο, λεπτομέρειες οι οποίες συμφωνήθηκαν και σε τηλεφωνική διάσκεψη με τον ομόλογό τους και Κύπριο Προεδρικό Επίτροπο κ. Φώτη Φωτίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης