Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Προεκλογική περίοδος με εμπάργκο γίνεται;

tags :
Προεκλογική περίοδος με εμπάργκο γίνεται;
Το εμπάργκο, προς αλλά και από τα τηλεοπτικά μέσα, ποτέ δε βοήθησε.
Το καλοκαιρινό αλλά και το φθινοπωρινό εμπάργκο των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντίστοιχα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σκάι καλά κρατεί μετά κόμματα να διατρανώνουν τις απόψεις τους μέσω των άλλων τηλεοπτικών σταθμών και ατελείωτων non papers.
Έχουμε εισέλθει, όμως, σε μια μακρά προεκλογική περίοδο για τις Ευρωεκλογές αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, χωρίς αυτό να αποκλείει και τις… εθνικές εκλογές παρά τις πρωθυπουργικές δηλώσεις από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο Σάββατο. Κατά συνέπεια, για το κάθε κόμμα αλλά και τον κάθε υποψήφιο, πολύ περισσότερο των δύο σημερινών πρωταγωνιστών της εγχώριας πολιτικής σκηνής, η οποιαδήποτε προβολή και κυρίως η τηλεοπτική καθίσταται παραπάνω από απαραίτητη.
Το εμπάργκο, προς αλλά και από τα τηλεοπτικά μέσα, ποτέ δε βοήθησε. Δεν μπορεί κανένας να αποκλείεται αλλά και να αποκλείει ένα κανάλι για την προβολή του. Αυτό με μαθηματική ακρίβεια μόνο επωφελές δε θα αποβεί για τον ίδιο.
Και εύλογο είναι ότι δεν γίνεται κάποιος να σεμνύνεται για τις απόψεις του περί ελευθερίας του Τύπου και να «κλείνει» την πόρτα στην επικοινωνία με τα ΜΜΕ.
Τα κόμματα που αποφάσισαν το εμπάργκο στους συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς θα πρέπει άμεσα, αν ήδη δεν το έχουν κάνει, να αντιληφθούν ότι θα τους γυρίσει μπούμερανγκ η επιλογή τους αυτή τόσο για τα ίδια όσο και για τα στελέχη τους.
Το «μαύρο», και μάλιστα επιλεκτικά, στην ενημέρωση δε βοηθάει, αντιθέτως απομακρύνει το κοινό από τις ιδέες και απόψεις που επιθυμούν τα κόμματα να επικοινωνήσουν και χάνεται η επαφή και η αναγνωρισιμότητα των προσώπων, ειδικά τώρα που θα παρελαύνουν από τα μέσα οι υποψήφιοι των εκλογών. Επιπλέον, η απουσία εκπροσώπων ενός κόμματος δε βοηθάει και στη σφαιρική ενημέρωση του πολίτη.
Και αν δεν τους ενδιαφέρει η ενημέρωση του πολίτη, κακώς βέβαια γιατί αυτός θα τους κρίνει, ας σκεφθούν τα δικά τους παιδιά τα οποία επιθυμούν να τα δουν εκλεγμένα αλλά χωρίς την απαραίτητη τηλεοπτική προβολή από δύο μεγάλα κανάλια, δύσκολα θα το πετύχουν…
Δεν είναι κακό να αναιρείς ενίοτε μία απόφασή σου αν αυτό είναι υπέρ σου. Το εμπάργκο δεν είναι υπέρ κανενός! Και ο νοών νοείτω.

www.bankingnws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης