Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προδρόμου (κυβ. εκπρόσωπος Κύπρου): Η τουρκική πλευρά ζητά χρονοδιάγραμμα για το Κυπριακό για να ασκήσει εκβιασμό

tags :
Προδρόμου (κυβ. εκπρόσωπος Κύπρου): Η τουρκική πλευρά ζητά χρονοδιάγραμμα για το Κυπριακό για να ασκήσει εκβιασμό
Είναι αλήθεια ότι για πρώτη φορά γίνεται μια άμεση συζήτηση με την Τουρκία υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου
Την θέση ότι η τουρκική πλευρά ζητά χρονοδιάγραμμα για το Κυπριακό όχι για να υπάρξει μια καλώς νοούμενη συμφωνία αλλά για να ασκήσει εκβιασμό διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος πάντως αναγνώρισε ότι για πρώτη φορά γίνεται μια άμεση συζήτηση με την Τουρκία.
Ο κ.Προδρόμου κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» υποστήριξε πως «δεν πρέπει να συνεχίσουμε (τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ) στο ίδιο μοτίβο», υποστήριξε ότι οι άτυπες διαβουλεύσεις δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τη διαπραγμάτευση, τονίζει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας αναφορά του καλούμενου ΥΠΕΞ του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» υποστήριξε πως «δεν πρέπει να συνεχίσουμε (τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ) στο ίδιο μοτίβο».
«Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, διότι το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά και διάφορα.
Οι επαφές με την Τουρκία σκοπό έχουν να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις της 'Άγκυρας.
Η λέξη μοτίβο, που χρησιμοποιεί ο κ. Οζερσάι, λέγοντας ότι η προσέγγιση του Κυπριακού δεν μπορεί να μείνει στο ίδιο μοτίβο, είναι αρκετά αόριστη, εφόσον μιλάμε για τη διαδικασία λύσης του.
Είναι γνωστό ότι η τουρκική πλευρά μετά το Κραν Μοντανά αμφισβητεί τόσο το πλαίσιο λύσης, με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των Η.Ε., όσο και τη διαδικασία, ζητώντας χρονοδιαγράμματα.
Και ζητούν χρονοδιάγραμμα όχι διότι επιδιώκουν μια καλώς νοούμενη συμφωνία, αλλά για να ασκήσουν εκβιασμό θέτοντας στο τέλος της προθεσμίας θέμα κάποιας αναγνώρισης του κατοχικού καθεστώτος.
Ο καθένας θα έπρεπε να καταλάβει γιατί δεν μπορεί να δεχτούμε κάτι τέτοιο», τόνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Δεν είναι βέβαια κακό ότι μπορεί να αναπτυχθεί κάποιος άτυπος διάλογος και με την τουρκική κυβέρνηση.
Θα πρέπει να διαπιστωθεί ποιες είναι οι προθέσεις της 'Άγκυρας.
Διότι εάν η τουρκική πλευρά εννοεί ότι είναι έτοιμη για μια συμφωνία, αλλά θεωρεί ότι μπορεί να γίνει συμφωνία με διαιώνιση του ελέγχου της Κύπρου, τότε προφανώς υπάρχει πρόβλημα», τόνισε ο κ. Προδρόμου, αναφέροντας πως ο πρόεδρος N. Αναστασιάδης συζητά με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».
Σημειώνεται πως στις 26/10 ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, M. Akinci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης