Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην ΠΓΔΜ ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Matthew Palmer – Συναντήσεις με Zaev, Dimitrov

tags :
Στην ΠΓΔΜ ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Matthew Palmer – Συναντήσεις με Zaev, Dimitrov
Επίσκεψη στήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών και των μεταρρυθμίσεων της ΠΓΔΜ
Επίσκεψη στην ΠΓΔΜ θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα 22/10 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Matthew Palmer προκειμένου να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης Zaev.
Ο Palmer, οποίος είναι αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις, θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Zoran Zaev αλλά και με τον υπουργό Εξωτερικών, N. Dimitrov.
Η επίσκεψη του συμπίπτει με την επιτυχία του Zaev να βρει τους 80 βουλευτές για να περάσει η Συνταγματική Αναθεώρηση από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη αυτή έχει κρίσιμη σημασία καθώς το ζητούμενο είναι να σταλεί το μήνυμα τόσο στους Σκοπιανούς βουλευτές όσο και στην κοινωνία πως χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει ευρωπαϊκό μέλλον για την ΠΓΔΜ.
Άλλωστε ο Palmer είχε διαμηνύσει την περασμένη εβδομάδα πως «πέραν της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αυτή είναι η μόνη ιστορική ευκαιρία».
«Εκείνοι που παραπλανούν τους πολίτες της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι μπορούν να παρέχουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για τα παιδιά τους χωρίς τους συμβιβασμούς που απαιτεί η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπηρετούν στη χώρα τους» είχε αναφέρει ο Palmer, τοποθέτηση αν μη τι άλλο απαραίτητη όχι μόνο για την κυβέρνηση Zaev αλλά και για τους 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης που ψήφισαν υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος.
Σημειώνεται πως οι 8 αυτοί βουλευτές από εδώ και στο εξής θα φρουρούνται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης