Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - Στο +0,35% και τα 80,06 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ήπια άνοδος για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - Στο +0,35% και τα 80,06 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,19% στα 69,25 δολ. ανά βαρέλι
Θετικά κινήθηκε το πετρέλαιο στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν σύσφιγξη της ενεργειακής αγοράς μόλις τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν τον ερχόμενο μήνα.
Κέρδη 0,35% σημείωσε το προθεσμιακό συμβόλιο Δεκεμβρίου 2018 για το Brent το οποίο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 80,06 δολαρίων το βαρέλι.
Ανάλογη εικόνα και για το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό, με κέρδη 0,19% στα 69,25 δολ.


Οι αμερικανικές κυρώσεις κατά των εξαγωγών της Τεχεράνης θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 4 Νοεμβρίου 2018, καθώς η Ουάσιγκτον προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις προς το Ιράν ώστε να επαναδιαπραγματευτεί την πυρηνική συμφωνία.
Χθες (21/10) ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, κατέστασε σαφές ότι θα είναι πιο δύσκολο για τις υπόλοιπες χώρες να εξαιρεθούν από τις κυρώσεις που σχετίζονται με το ιρανικό αργό σε σύγκριση με την κυβέρνηση Obama, όταν και ορισμένες χώρες, ιδιαίτερα στην Ασία, εξασφάλισαν τις σχετικές εξαιρέσεις.
Από την άλλη πλευρά, ο ΟΠΕΚ αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή του, προκειμένου να καλύψει την αναμενόμενη έλλειψη που θα δημιουργηθεί από τις κυρώσεις.

Ωστόσο, ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Fatih Birol, δήλωσε ότι οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ ενδέχεται να δυσκολευθούν να καλύψουν πλήρως το κενό που θα δημιουργηθεί από το Ιράν, καθώς και ότι οι τιμές ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω.
Παράλληλα, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες διαταραχές στις αγορές, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τιμή στο πετρέλαιο, όπως είναι η υψηλότερη εποχιακή ζήτησ στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης