Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Καμία έκπληξη από τη φυγή της Nexans

tags :
Καμία έκπληξη από τη φυγή της Nexans
H γενική συνέλευση, ήτοι ο βασικός μέτοχος, είχε καταψηφίσει πρόταση μετόχου μειοψηφίας για επιστροφή στους μετόχους ποσού 0,10 ευρώ ανά μετοχή
Κάτω από το ύψος των ιδίων κεφαλαίων και σε μία αποτίμηση 36,8 εκατ. ευρώ έναντι 40,4 εκατ. ευρώ ιδίων κεφαλαίων με μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις οδεύει προς την έξοδο του ΧΑ, η Nexans.
Η εισηγμένη έχει μηδενικό δανεισμό και 5 εκατ. ευρώ στο ταμείο, ενώ στο εξάμηνο είχε πωλήσεις 50,5 εκατ. ευρώ και ζημιές 1,3 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον είχε απαιτήσεις από πελάτες 20 εκατ. ευρώ και αποθέματα 12,2 εκατ. ευρώ.
Η Nexans Participations είχε ήδη το 88,57% και θα πρέπει να θεωρείται μία τυπική διαδικασία η έξοδος από το ταμπλό όταν μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση έγινε και όγκος πάνω από 1% του μετοχικού κεφαλαίου.
Η δημόσια πρόταση φυσικά και δεν αποτελεί έκπληξη, όταν μάλιστα είχε γίνει μία σχεδόν αχρείαστη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και είχαν κυκλοφορήσει εδώ και χρόνια σενάρια εξόδου από το ταμπλό.
Υπενθυμίζεται επίσης πως η γενική συνέλευση, ήτοι ο βασικός μέτοχος, είχε καταψηφίσει πρόταση μετόχου μειοψηφίας για επιστροφή στους μετόχους ποσού 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης