Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε κατά +0,5% η βιομηχανική δραστηριότητα, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2018

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε κατά +0,5% η βιομηχανική δραστηριότητα, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2018
Τα στοιχεία για τη βιομηχανική δραστηριότητα στην Ιαπωνία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική ήταν η ανάκαμψη που σημείωσε η βιομηχανική δραστηριότητα της Ιαπωνίας για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (22/10) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης συνολικής δραστηριότητας της χώρας αυξήθηκε κατά +0,5% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, ενώ τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οι άνοδος να περιοριστεί στο +0,4%.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η βιομηχανική δραστηριότητα της Ιαπωνίας επέστρεψε σε θετικό έδαφος, μετά τις πτώσεις του -0,7% και 0,2% που σημείωσαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους αντίστοιχα.
Καθοριστική ήταν η συμβολή του κατασκευαστικού κλάδου, όπου η δραστηριότητα ενισχύθηκε κατά +0,8%, έναντι πτώσης -1% τον Ιούλιο, ενώ η τριτογενής δραστηριότητα της συνολικής βιομηχανίας αυξήθηκε κατά +0,5%, μετά την πτώση του -0,1% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Σε ετήσια βάση, η συνολική δραστηριότητα της βιομηχανίας ενισχύθηκε κατά +0,9%, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό επέκτασης σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης