Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall με τα «βλέμματα» σε εταιρικά αποτελέσματα, στο -0,5% ο Dow - Απώλειες στην Ευρώπη, -0,6% για FTSE MIB

Μεικτά πρόσημα στη Wall με τα «βλέμματα» σε εταιρικά αποτελέσματα, στο -0,5% ο Dow - Απώλειες στην Ευρώπη, -0,6% για FTSE MIB
Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στις εξελίξεις στην Ιταλία, καθώς και στα εταιρικά αποτελέσματα
(upd) Νευρικότητα σημειώθηκε σήμερα (22/10/2018) στη Wall Street, με τους δύο εκ των τριών βασικών δεικτών να μην κατορθώνουν να συγκρατήσουν τα κέρδη που σημείωναν στο άνοιγμα, παρά το «ράλι» στις κινεζικές αγορές.
Ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε «άλμα» άνω του 4%, παρουσιάζοντας την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τον Μάρτιο του 2016, καθώς οι κινεζικές αρχές δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την κινεζική οικονομία και να αντισταθμίσουν τον αρνητικό αντίκτυπο των αμερικανικών εμπορικών δασμών.


Απώλειες 0,5% για τον Dow Jones στις 25.317 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,44% στις 2.755 μονάδες.
Αντίθετα θετική πορεία ακολούθησε ο Nasdaq, σημειώνοντας κέρδη 0,26% στις 7.468 μονάδες.
Οι μετοχές των Jacobs Engineering και Advanced Micro Devices, εταιρειών με σημαντική έκθεση στην κινεζική αγορά σημείωσαν κέρδη 6,8% και 5,7% αντίστοιχα.
Ωστόσο, την άνοδο αυτή αντιστάθμισε η πτώση στις μετοχές των United Technologies (-1,7%) και Procter & Gamble (-0,8%), αλλά και οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, με τις Bank of America και Citigroup να υποχωρούν κατά 3,3%.
Οι μετοχές των J.P. Morgan Chase και Goldman Sachs κινήθηκαν χαμηλότερα κατά 1,45% και 2,3% αντίστοιχα.
Πτώση 0,9% σημείωσε η Netflix, στον απόηχο της είδησης ότι ετοιμάζεται να βγει στις αγορές για τρίτη φορά σε ένα έτος, στοχεύοντας στην άντληση περίπου 2 δισ. δολ., καθώς η εταιρεία επενδύει μαζικά σε πρωτότυπα τηλεοπτικά προγράμματα και αγοράζει περιεχόμενο προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.
Τον Απρίλιο, η Netflix είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αντλήσει 1,5 δισ. δολ. σε χρέος, μετά την άντληση 1,6 δισ. δολ. τον Οκτώβριο του 2017, ανεβάζοντας το σύνολο σε περίπου 5 δισ. δολ.
Η εταιρεία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει περιεχόμενο μέσω της έκδοσης ομολόγων και ότι φέτος αναμένεται να ξοδέψει περίπου 9 δισ. δολάρια σε περιεχόμενο.
Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα, με τις 3M, McDonald's, Caterpillar, United Technologies, Amazon και Alphabet να αναμένεται να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα.
Η τρέχουσα περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει αρκετά καλά μέχρι στιγμής, με το 81,8% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν αναφέρει, να έχουν εμφανίσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Η Wall Street προσπαθεί να ανακάμψει από τις βαριές απώλειες αυτού του μήνα, με τους τρεις δείκτες να σημειώνουν πτώση τουλάχιστο 3,8%, εν μέσω ανησυχιών για την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, αλλά και για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Σήμερα, πάντως, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινούνται πτωτικά, με εκείνη του 10ετούς να υποχωρεί κατά 1,7 μονάδες βάσης στο 3,18%.


Απώλειες στις ευρωαγορές 

Με απώλειες έκλεισαν, εν τω μεταξύ, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στις εξελίξεις στην Ιταλία, καθώς και στα εταιρικά αποτελέσματα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,42% χαμηλότερα, στις 359,74 μονάδες.
Παρά την αρχική αισιοδοξία, ο FTSE MIB στο χρηματιστήριο του Μιλάνου κατέγραψε απώλειες 0,60% και έκλεισε στις 18.966,22 μονάδες, «σβήνοντας» τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα.


Οι επενδυτές είχαν δει αρκετά με αισιοδοξία την απόφαση της Moody's να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας μόνο κατά μία βαθμίδα, διατηρώντας την πάνω από τα επίπεδα junk, ενώ παράλληλα αναβάθμισε το outlook σε σταθερό από αρνητικό.
Μάλιστα, η αγορά ιταλικών ομολόγων κατέγραψε σημαντική βελτίωση, με την απόδοση του 10ετούς να σημειώνει ραγδαία αποκλιμάκωση κατά 26 μ.β. στο 3,416%, από 3,586% την Παρασκευή (19/10), αν και μετά το κλείσιμο των ευρωαγορών σημειώνει εκ νέου άνοδο στο 3,53%.


Oι εξηγήσεις της ιταλικής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό του 2019 βρίσκονται ήδη στα χέρια της Κομισιόν, με τη Ρώμη να παραμένει αμετακίνητη όσον αφορά τον στόχο για έλλειμμα 2019 στο 2,4% και τον υπουργό Οικονομικών Giovanni Tria να διαβεβαιώνει ότι δεν κινδυνεύει η χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε Ιταλία και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αύριο, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, αναμένεται η αντίδραση της Κομισιόν στην απάντηση τηςSιταλικής κυβέρνησης.
Με απώλειες έκλεισαν και τα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,26% κι έκλεισε στις 11.524,34 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,10% στις 7.042,80 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,62% χαμηλότερα στις 5.053,31 μονάδες.
Σημαντικά κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, των τραπεζών και των τεχνολογικών εταιρειών.
Ειδικότερα, η μετοχή της Fiat σημείωσε άνοδο σχεδόν 3%, στον απόηχο της είδησης ότι η εταιρεία έχει συμφωνήσει να πουλήσει τη μονάδα Magneti Marelli σε μια ιαπωνική εταιρεία έναντι 7,1 δισ. δολ.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Ryanair κατέγραψε κέρδη άνω του 4%, παρά τα χαμηλότερα των προσδοκιών κέρδη που ανέφερε η ιρλανδική εταιρεία για το β’ τρίμηνο χρήσης.
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανέφερε σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους υπαλλήλους της, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι θα αποφευχθούν περαιτέρω απεργίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης