Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεταβλητότητα και λίγο πάνω

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεταβλητότητα και λίγο πάνω
ΑΓΟΡΑ: Με το βλέμμα στην Ιταλία, αλλά ανοδικά, ενώ οι αναλυτές περίμεναν πτώση. Στα 2 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές (με τζίρο από ομόλογα), ήτοι μία ακόμη συνεδρίαση χαμηλού τζίρου.

Αντιδρά η Πειραιώς, ανοδικά Alpha Bank, Εθνική και Eurobank και στηρίζουν Motor Oil, ΟΤΕ και Aegean.

Αναμένεται πάντως και σήμερα μεταβλητότητα καθώς και η ψυχολογία δεν είναι καλή και επενδυτές δεν έχουμε και στο εξωτερικό δεν είναι υπέροχα τα πράγματα. Οπότε προσοχή και αυξημένα αντανακλαστικά.

ΟΓΚΟΣ: Βάσει συναλλαγών και κίνησης μετοχών, το άνοιγμα είναι αδιάφορο. Δεν υπάρχει κάποια μετοχή να ξεχωρίζει.

ΤΙΤΑΝ: Κάτι ήξερε τελικά ο κ.Τζιβέλης και αγόραζε προνομιούχες μετοχές, τις οποίες πούλησε η Alpha Bank λόγω ενέχυρου στην τιμή των 13 ευρώ ανά μετοχή και σήμερα κάνει πράξη στα 18,90 ευρώ, έχοντας δώσει και μερίσματα.

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά την πώληση έγινε επιστροφή κεφαλαίου 1 ευρώ ανά μετοχή. Τώρα μεταφέρεται η έδρα στο Βέλγιο και οι προνομιούχες γίνονται κοινές.

NEXANS: Σήμερα έχει κάνει πράξη στα 1,68 ευρώ, 200 τεμάχια, με τη δημόσια πρόταση να είναι στα 1,60 ευρώ. Υπάρχουν εντολές αγοράς στα 1,62 ευρώ και στα 1,61 ευρώ.

Δεν ξέρουμε τι μπορούν να ανατρέψουν οι αγοραστές, πάντως κάποια στιγμή θα πρέπει να δει το ΧΑ ότι θα πρέπει να ανοίγει τα όρια πάνω από το ύψος της δημόσιας πρότασης για όσους επιθυμούν να «μπλοκάρουν» τον αγοραστή.

AUDIO VISUAL: Τρεις πράξεις στα πρώτα λεπτά. Οι πρώτες δύο στα 0,1210 ευρώ και στο +9,01% και η Τρίτη στα 0,10 ευρώ και στο -9,91%. Τζίρος 5 ευρώ.

ΕΞΟΔΟΣ ΧΑ: Μην ξεχνάμε πως εκτός από τη Nexans, ετοιμάζονται να αποχωρήσουν Σελόντα, Νηρέας, μάλλον Περσεύς και Μινωικές αφού έχουν γενικό συνέλευση για να αποφασίσουν τι θα πράξουν.

Αυτές είναι οι αναμενόμενες, τώρα τι θα παρουσιαστεί στη συνέχεια ποιος ξέρει; Στον αντίποδα, για εισαγωγή δεν έχουμε και πολλά να περιμένουμε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης