Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coveney (Ιρλανδός ΥΠΕΞ): Δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία για το Brexit χωρίς σχέδιο για τα ιρλανδικά σύνορα

Coveney (Ιρλανδός ΥΠΕΞ): Δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία για το Brexit χωρίς σχέδιο για τα ιρλανδικά σύνορα
Ο υπουργός Εξωτεριλων της Ιρλανδίας τόνισε ότι η παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit δε μπορεί να αποτελέσει «εναλλακτική λύση»
Τη θέση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία για το Brexit χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων, διατύπωσε σήμερα (22/10) ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney, όπως μεταδίδουν οι Irish Times.
Ειδικότερα, ο κ. Coveney τόνισε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία σχετικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλαίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς σχέδιο για το θέμα των ιρλανδικών συνόρων», προσθέοτοντας μάλιστα ότι αυτό είναι το «τέλος της ιστορίας».
Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επιλογή παράτασης της μεταβατικής περίοδου του Brexit για ακόμη ένα τέος δε μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση για μία συμφωνία που θα διατηρούσε ένα «ανοιχτό» σύνορο μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
Την περασμένη εβδομάδα, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, εμφανίστηκε διατεθειμένη να δεχθεί μία παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, με την πλευρά της ΕΕ να εκφράζει την ετοιμότητά της να δεχθεί μία τέτοια επιλογή ώστε να «σπάσει» το αδιέξοδο στις συνομιλίες.
Από την πλευρά του, ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier, δήλωσε ότι η πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας ανέρχεται στο 90%, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων παραμένει το κύριο σημείο διαφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης