Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στοίχημα υψηλού ρίσκου η μακροπρόθεσμη τοποθέτηση στις ελληνικές τράπεζες

tags :
Στοίχημα υψηλού ρίσκου η μακροπρόθεσμη τοποθέτηση στις ελληνικές τράπεζες
Επικαιροποίηση και στενή παρακολούθηση των σεναρίων του ΓΔ, από την VitalFinance
Δεδομένου ότι ο τραπεζικός κλάδος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της αγοράς αξίζει να δούμε τη συσχέτιση ΓΔ και ΔΤΡ.
Πριν περάσουμε σε ένα συγκριτικό διάγραμμα κρίνεται σκόπιμο να δούμε ένα διάγραμμα του ΔΤΡ της περιόδου 2014-2018.


Το διάγραμμα δείχνει καθαρά ότι μέσα από την διαδικασία των διαδοχικών ανακεφαλαιοποιήσεων και των reverse split δεν έχει καμία αξία να δούμε το ΔΤΡ σε μακροπρόθεσμο επίπεδο καθώς μετά από μια έντονη συνεχιζόμενη πτώση μέχρι το  2016 στη συνέχεια εμφανίζει μια σχεδόν οριζόντια γραμμή.
Έτσι έχει αξία να δούμε την διακύμανση του ΔΤΡ σε σχέση με το ΓΔ από το 2016 και μετά.
 

Από το παραπάνω συγκριτικό διάγραμμα είναι εμφανές ότι παρότι η αγορά (ΓΔ) μετά το χαμηλό του 2016, έδωσε μια αξιόλογη ανοδική κίνηση μέχρι το Φεβ του 2018 κάνοντας το πρώτο βήμα για την εγκατάσταση ενός νέου ανοδικού κύκλου μετά την αντιστροφή του 1999 ο τραπεζικός κλάδος δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο.
Και ενώ η αγορά από το Φεβρουάριο και μετά σημειώνει μεγάλες απώλειες με πτώση 32% που μπορεί να εκτιμηθεί ως διόρθωση, ο τραπεζικός κλάδος έχει ήδη πετύχει νέο εβδομαδιαίο χαμηλό κλείσιμο και βρίσκεται πολύ κοντά στο απόλυτο χαμηλό των 358 μονάδων, έχοντας πτώση 56% από την τελευταία κορυφή του Απρ - Μαΐου 2018.
Μόνο ως στοίχημα υψηλού ρίσκου μπορεί να γίνει κάποια τοποθέτηση μακροπρόθεσμου ορίζοντα σε τραπεζικό τίτλο αυτή την εποχή και έχοντας ως πιθανή εξέλιξη το σχετικά μεγάλο βύθισμα κεφαλαίου πριν και αν τελικά κινηθεί ο τραπεζικός κλάδος ανοδικά.
Η εκτίμησή μας είναι ότι θα ήταν ίσως καλύτερη μια περιορισμένου χρόνου αναμονή προκειμένου να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο πριν γίνουν κάποιες σοβαρές τοποθετήσεις.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΓΔ

Επικαιροποίηση των σεναρίων (διαγραμματικά)
 

Η επέκταση του W κατα 5,6% χαμηλότερα έφερε μεταβολές στην πρόβλεψη για το Χ και μείωσε αισθητά τις πιθανότητες επιβεβαίωσης του σεναρίου Α.
 

Αναθεώρηση των τιμών στόχων χωρίς επίδραση στις πιθανότητες επιβεβαίωσης
 

Αν έρθει άμεσα ανοδική αντίδραση και δεν υπάρξει υποχώρηση κάτω από 610 μονάδες ίσως να είναι και το πλέον πιθανό σενάριο.(Plan C)
 

Πιθανότατα ακυρώθηκε. Λίγες πιθανότητες επιβεβαίωσης αν η αγορά καταρρεύσει με ταχύτητα στην περιοχή 525-540 μονάδες

Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν της ομάδας αναλυτών της vitalfinance.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης