Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron σε Trump: Σημαντική για την ασφάλεια της Ευρώπης η πυρηνική συμφωνία

Macron σε Trump: Σημαντική για την ασφάλεια της Ευρώπης η πυρηνική συμφωνία
Το Σάββατο ο Trump ανακοίνωσε πως η Ουάσινγκτον θα αποσυρθεί από τη συμφωνία ορόσημο, που εξάλειψε τους πυρηνικούς πυραύλους από την Ευρώπη, επειδή η Ρωσία την παραβιάζει
Tη σημασία της συνθήκης για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς που είχε συναφθεί στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και από την οποία ο Donald Trump θέλει τώρα να αποσυρθούν οι ΗΠΑ,υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron στον Αμερικανό ομόλογό του, ανακοινώθηκε από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε τη σημασία αυτής της συνθήκης, ιδιαίτερα σε σχέση με την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τη στρατηγική σταθερότητά μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το Σάββατο ο Trump ανακοίνωσε πως η Ουάσινγκτον θα αποσυρθεί από αυτή τη συμφωνία ορόσημο, που εξάλειψε τους πυρηνικούς πυραύλους από την Ευρώπη, επειδή η Ρωσία την παραβιάζει.
Η Μόσχα προειδοποίησε από την πλευρά της πως σε αυτή την περίπτωση θα προβεί σε αντίποινα.
Στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία εξέφρασε τη «λύπη» της για την αμερικανική απόφαση και προειδοποίησε πως οι συνέπειές της θα συζητηθούν στους κόλπους του ΝΑΤΟ.
Οι Macron και Τrump συζήτησαν επίσης τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και την κατάσταση στη Συρία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης