Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συστάσεις Scholz στην Ιταλία - Πρέπει να είναι πιο προσεκτική με το νέο χρέος

Συστάσεις Scholz στην Ιταλία - Πρέπει να είναι πιο προσεκτική με το νέο χρέος
Η Ιταλία πρέπει να είναι πιο προσεκτική όταν αναλαμβάνει νέο χρέος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz
Η Ιταλία, η οποία παρουσιάζει ήδη υψηλά επίπεδα χρέους, πρέπει να είναι πιο προσεκτική όταν αναλαμβάνει νέο χρέος, δήλωσε σήμερα (22/10/2018) ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz, προσθέτοντας ότι τώρα εναπόκειται στους Ιταλούς πολιτικούς να επιλύσουν τη δημοσιονομική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Βασικά είναι αρκετά απλό:
Μία χώρα με μεγάλο χρέος πρέπει να είναι πιο προσεκτική όταν αναλαμβάνει νέο χρέος από κάποια με ελάχιστο χρέος», δήλωσε ο Scholz κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Ευρώπη, κληθείς από πολίτη να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ιταλία.
«Όταν έχεις ένα χρέος στο 130% του ΑΕΠ, όπως συμβαίνει στην Ιταλία, τότε πρέπει απλά να είσαι πιο προσεκτικός», δήλωσε ο Scholz.
Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα διατηρήσει αμετάβλητο το προσχέδιο του προϋπολογισμού του, αλλά υποσχέθηκε να παρέμβει εάν αποτύχει να ανταποκριθεί στους στόχους για το χρέος και το έλλειμμα.
Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με το Brexit, ο Scholz εξέφρασε την αισιοδοξία ότι Βρετανία και ΕΕ θα είναι σε θέση να καταλήξουν σε μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής για τους όρους του «διαζυγίου», παρά τις εναπομείνασες διαφορές.
«Συνεχίζω να είμαι κάπως αισιόδοξος ότι μπορούμε να το πετύχουμε με κάποιο τρόπο την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο Scholz.
«Η πίεση που ασκείται από την έλλειψη εναλλακτικών, αυτό συνήθως οδηγεί σε μια λύση -αν και πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη περίπτωση, ειδικά λόγω του ζητήματος των συνόρων μεταξύ Ιρλανδίας και Βορείου Ιρλανδίας», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης