Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι οίκοι αξιολόγησης θα είναι προσεκτικοί με την Ιταλία - Δεν θα τροφοδοτήσουν τις αναταράξεις

tags :
Deutsche Bank: Οι οίκοι αξιολόγησης θα είναι προσεκτικοί με την Ιταλία - Δεν θα τροφοδοτήσουν τις αναταράξεις
Η ΕΕ θα πρέπει να είναι προσεκτική στους χειρισμούς της με την Ιταλία, σύμφωνα με την Deutsche Bank
Η ανακούφιση από το σταθερό outlook που έδωσε η Moody's στην Ιταλία, επιβεβαίωσε την πρόθεση των οίκων για τη χώρα.
Όπως παρατηρεί ο Jim Reid της Deutsche Bank "εάν υπάρχει κάτι βέβαιο αυτή τη στιγμή, είναι η σταθερή προοπτική της ιταλικής οικονομίας, με τους οίκους αξιολόγησης να εμφανίζονται απρόθυμοι να θέλουν να δημιουργήσουν έναν φαύλο κύκλο για τη χώρα.
Άλλωστε, η λαϊκιστική κυβέρνηση της Ιταλίας υποσχέθηκε ότι δεν θα επιτρέψει τη διεύρυνση του ελλείμματος του προϋπολογισμού της σε σχέση με τον προγραμματισμό και ζήτησε διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των διαφορών τους.
Στην επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ιταλία αναγνώρισε τις ανησυχίες της Ευρώπης σχετικά με τον προϋπολογισμό, αλλά αρνήθηκε να αλλάξει το προτεινόμενο σχέδιο.
Ο υπουργός Οικονομικών G. Tria, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δράσει ώστε να μην υπερβεί τον στόχο του 2,4% για το 2019, σημειώνοντας ότι γνωρίζει ότι τα σχέδια δαπανών του δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες της ΕΕ και ότι επιθυμεί «εποικοδομητικές» συνομιλίες με αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον Reid, είναι ενδιαφέρουσα μια έρευνα της Ipsos που δημοσίευσε η εφημερίδα Corriere della Sera, και η οποία αναφέρει ότι το 59% των Ιταλών υποστηρίζει το στόχο για το έλλειμμα της κυβέρνησης.
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 55% πιστεύει ότι απαιτείται υψηλότερο δημόσιο χρέος για την τόνωση της οικονομίας.
Όπως επεσήμανε η Deutsche Bank, μετά από χρόνια πολύ ασθενούς ανάπτυξης και συνεχιζόμενης λιτότητας, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους ψηφοφόρους ότι θέλουν κάτι διαφορετικό.
Η Ευρώπη πρέπει να δείξει πολύ προσεκτικά ότι ανταποκρίνεται.
Και τώρα η προσοχή στρέφεται στις Βρυξέλλες, όπου, σύμφωνα με τον Reid, εν μία νυκτί πρέπει να δείξει ότι ξεπερνάει τον κίνδυνο να αποξενωθεί περαιτέρω ο ιταλικός πληθυσμός από το ευρωπαϊκό «όνειρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης