Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Fiat Chrysler πουλά την Magneti Marelli, έναντι 6,2 δισ. ευρώ

tags :
Η Fiat Chrysler πουλά την Magneti Marelli, έναντι 6,2 δισ. ευρώ
«Πωλητήριο» στη Magneti Marelli από τη Fiat Chrysler 
Την απόφασή της να πουλήσει τη Magneti Marelli γνωστοποίησε η Fiat Chrysler, αποσκοπώντας στην άντληση ποσού ύψους 6,2 δισεκ. ευρώ.
Αγοραστής είναι η Calsonic Kansei της KKR & Co.
Η Magneti Marelli είναι μία πολύ μεγάλη εταιρία στον χώρο, με πλούσια ιστορία (ιδρύθηκε το 1919).
Θεωρείται δίκαια μέρος της Fiat Chrysler Automobiles, τόσο κυριολεκτικά καθώς αποτελεί θυγατρική της ήδη από το 1967, όσο και μεταφορικά λόγω της κοινής πορείας τους. Επίσης, μία εταιρία με 86 εργοστάσια και 12 κέντρα εξέλιξης σε 19 χώρες και με 43.000 υπαλλήλους.
Η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα, έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία του δέκατου μεγαλύτερου προμηθευτή εξαρτημάτων αυτοκινήτου στον κόσμο, ενώ η Fiat Chrysler Automobiles θα συνάψει μία πολυετή συμφωνία με την πρώην θυγατρική της, η οποία θα διατηρήσει την παρουσία της στη γείτονα χώρα, όπως και τα τρέχοντα επίπεδα απασχόλησης.
Καθήκοντα CEO για τη νέα οντότητα θα αναλάβει ο Beda Bolzenius, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό είναι το πρώτο πραγματικά πολύ μεγάλο deal του νέου CEO της FCA, Mike Manley.
«Ο συνδυασμός με την Calsonic Kensei παρουσιάστηκε ως μία ιδανική ευκαιρία για την επιτάχυνση της μελλοντικής ανάπτυξης της Magneti Marelli», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης