Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Ίσως χρειαστεί μια μικρή επέκταση της μεταβατικής περιόδου του Brexit

May: Ίσως χρειαστεί μια μικρή επέκταση της μεταβατικής περιόδου του Brexit
Το Λονδίνο μπορεί να ζητήσει μια σύντομη παράταση της προγραμματισμένης μεταβατικής περιόδου του Brexit, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May
Το Λονδίνο μπορεί να ζητήσει μια σύντομη παράταση της προγραμματισμένης μεταβατικής περιόδου του Brexit, ώστε να διευκολύνει την έξοδό του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα (22/10/2018) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.
«Υπάρχουν κάποιες περιορισμένες περιστάσεις στις οποίες θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι μια επέκταση της περιόδου εφαρμογής θα ήταν προτιμότερη, αν ήμασταν βέβαιοι ότι θα ήταν μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα», δήλωσε η May, ενημερώνοντας τους Βρετανούς βουλευτές για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Η ίδια διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν επιθυμεί μια παράταση της περιόδου εφαρμογής.
Σύμφωνα με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, το ευρύτερο πλαίσιο της συμφωνίας του Brexit είναι πλέον ξεκάθαρο.
Η May δήλωσε ακόμη ότι θέλει να αποτρέψει τη δημιουργία σκληρών συνόρων στην Ιρλανδία, ακόμη και στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Παράλληλα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός επεσήμανε ότι μπορεί να εγγυηθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης