Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (Βρετανία): Το βρετανικό κοινοβούλιο θα έχει τον χρόνο να εξετάσει τη συμφωνία για το Brexit

Raab (Βρετανία): Το βρετανικό κοινοβούλιο θα έχει τον χρόνο να εξετάσει τη συμφωνία για το Brexit
Το βρετανικό κοινοβούλιο θα έχει στη διάθεσή του αρκετό χρόνο για να συζητήσει οποιαδήποτε συμφωνία για την έξοδο από την ΕΕ, διαβεβαίωσε ο Βρετανός υπουργός Brexit, Dominic Raab
Το βρετανικό κοινοβούλιο θα έχει στη διάθεσή του αρκετό χρόνο για να συζητήσει οποιαδήποτε συμφωνία που πετύχει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, διαβεβαίωσε σήμερα (22/10/2018) ο Βρετανός υπουργός Brexit, Dominic Raab, προσθέτοντας ότι οι βουλευτές θα έχουν πραγματικό λόγο για το αν θα την εγκρίνουν ή όχι.
Ερωτηθείς για πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί, μετά την επίτευξη συμφωνίας, για μια «ουσιαστική» -όπως αποκαλείται- ψηφοφορία, ο Raab δήλωσε:
«Προφανώς θέλουμε να προωθήσουμε την “ουσιαστική ψηφοφορία” επειγόντως, (…), αλλά πρέπει να υπάρχει χρόνος για τις αρμόδιες επιτροπές και για όλους τους αξιότιμους βουλευτές να την εξετάσουν προσεκτικά», δήλωσε ο Raab.
Ο ίδιος, πάντως, τόνισε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια τροποποίησης της διατύπωσης της ψηφοφορίας δεν θα επηρεάσει ούτε την ίδια τη συμφωνία ούτε θα αποτρέψει ή θα καθυστερήσει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
«Οποιαδήποτε τροποποίηση της πρότασης δεν θα είναι σε θέση να επιφέρει τροποποιήσεις επί της συμφωνίας απόσυρσης ή του μελλοντικού πλαισίου που θα έχει συμφωνηθεί σε διεθνές επίπεδο μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ», δήλωσε ο Raab στο κοινοβούλιο.
«Ούτε θα μπορούσαν οι τροποποιήσεις αυτές να καθυστερήσουν ή να αποτρέψουν την αποχώρησή μας από την ΕΕ», επεσήμανε ο Raab.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης