Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στον αέρα η διάσωση της ΕΒΖ - Τα εμπόδια για το Innovation Brain που θέλει παρέμβαση Τσίπρα

tags :
Στον αέρα η διάσωση της ΕΒΖ  - Τα εμπόδια για το Innovation Brain που θέλει παρέμβαση Τσίπρα
Συνολικά η εταιρεία οφείλει 246,648 εκατ. ευρώ με τις πωλήσεις της να ανέρχονται στα 72,4 εκατ. ευρώ
Στον αέρα παραμένει η διάσωση της ΕΒΖ με τον νέο επενδυτή, την Innovation Brain να απειλεί να εγκαταλείψει την επένδυση.
Έως το τέλος του μήνα αναμένεται η απάντηση που θα κρίνει την τύχη της ΕΒΖ και αν τελικά θα υπάρξει ή όχι, επόμενη ημέρα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επενδυτές της Innovation Brain αντιμετωπίζουνμία σειρά προβλήματα με τη διοίκηση της ΕΒΖ, ενώ όπως ακούγεται αν δεν υπάρξει εξεύρεση λύσης εντός των επόμενων ημερών θα ζητηθεί η παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.  
Στην κυβέρνηση προ το παρόν παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις καθώς τα προβλήματα της ΕΒΖ είναι πολλά, καθώς βαρύνεται με πολλά χρέη απέναντι στη ΔΕΠΑ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και σε παραγωγούς, εργαζόμενους, καθώς και στην τράπεζα Πειραιώς.
Μάλιστα το γεγονός ότι η κυβέρνηση άργησε να προχωρήσει με αποφασιστικά βήματα μεγένθυνε το πρόβλημα.
Να σημειωθεί με βαση την προσωρινή διαταγή στις αρχές Σεπτεμβρίου είναι προς το παρόν και για ένα τετράμηνο προστατευμένη έναντι διεκδικήσεων των πιστωτών της.
Οι οφειλές της εταιρείας, με βάση στοιχεία Ιουνίου του 2018, προς την Τράπεζα Πειραιώς ανέρχονται σε 174,373 εκατ. ευρώ, στα 30 εκατ. ευρώ προς την PQH, στα 13,793 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΠΑ, τα 9,411 εκατ. ευρώ αγγίζουν οι οφειλές της προς την Crvenka – Fabrika Secera, τα 6,031 εκατ. ευρώ προς τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, τα 2,322 εκατ. ευρώ προς τη ΓΑΙΑ ΑΕΒΕ.
Σε ασφαλιστικά ιδρύματα χρωστά 2,030 εκατ. ευρώ, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ 1,497 εκατ. ευρώ, 1,147 εκατ. ευρώ στην Cristalco, στους τευτολοπαραγωγούς 482.234 ευρώ, στο προσωπικό 259.489 ευρώ.
Συνολικά η εταιρεία οφείλει 246,648 εκατ. ευρώ με τις πωλήσεις της να ανέρχονται στα 72,4 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να προχωρήσει η επεξεργασία της φετινής παραγωγής η οποία αναμένεται να είναι μικρή.
Όσον αφοράτην επενδυτική πρόταση της Innovation Brain υποστηρίζουν πως προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ μαζί με τα διαθέσιμα κεφάλαια για την επίλυση των ανοικτών θεμάτων με τις τράπεζες, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους προμηθευτές.
Η πρόταση εξάλλου που έχει καταθέσει περιλαμβάνει την ίδρυση νέας εταιρείας με νέο ΑΦΜ, στην οποία θα μεταβιβαστούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου της ΕΒΖ ΑΕ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά το υφιστάμενο προσωπικό, δάνεια, χρέη προς τους καλλιεργητές, προσωπικό, προμηθευτές, δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.λπ.), οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης