Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το Βέλγιο επέλεξε τα F-35 της Lockheed, αντί των Eurofighter Typhoon

tags :
Το Βέλγιο επέλεξε τα F-35 της Lockheed, αντί των Eurofighter Typhoon
Το Βέλγιο επέλεξε τα F-35 της αντί των Eurofighter Typhoon, για να αντικαταστήσει τα παλαιά F-16 του
Το Βέλγιο επέλεξε τα αεριωθούμενα F-35 της Lockheed-Martin, αντί των Eurofighter Typhoon, για να αντικαταστήσει τα παλαιά F-16 του, μετέδωσε το εθνικό βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.
Η χώρα συζητεί εδώ και μήνες την ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αγορά 34 νέων μαχητικών αεριωθουμένων.
Η τελευταία προθεσμία για μια απόφαση είναι η 29η Οκτωβρίου.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει την κυβερνητική απόφαση και δεν επιβεβαίωσε την προθεσμία της 29ης Οκτωβρίου.
Η απόφαση, την οποία περίμενε με ανυπομονησία η αεροδιαστημική βιομηχανία, αναμενόταν τον Ιούλιο πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Η αξία της παραγγελίας για τα αεριωθούμενα, που πρόκειται να αρχίσουν να παραδίδονται το 2023, υπολογίζεται σε 3,6 δισ. ευρώ.
Η Ουάσινγκτον παρέτεινε την ισχύ της προσφοράς της για τα F-35 μέχρι την 31η Οκτωβρίου κατόπιν αιτήματος των Βρυξελλών, δήλωσαν αμερικανικές πηγές, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση θα επιφέρει αλλαγές στις τιμές.
Η επικράτηση της αμερικανικής αεροδιαστημικής εταιρείας Lockheed σηματοδοτεί μια αποτυχία για τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, τις τέσσερις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Eurofighter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης