Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πιέσεις λόγω διεθνών αγορών

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πιέσεις λόγω διεθνών αγορών
ΑΓΟΡΑ: Κακό το κλίμα στο εξωτερικό. Με το καλημέρα, πιέσεις στο ταμπλό σε τράπεζες και γενικότερα στα βαριά χαρτιά.

Κάτι πάει να κάνει η ΔΕΗ με τη βοήθεια της κυβέρνησης, αλλά να δούμε αν θα αντέξει μέχρι το τέλος.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Περίπου 60 έχουν κάνει πράξη μερικά δεκάλεπτα μετά το άνοιγμα και ο τζίρος ο μισός ανήκει σε πακέτα. Μία από τα ίδια και σήμερα.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Πρώτη σε απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και βγαίνουν κομμάτια στα 4,50 ευρώ. Συνολικά ρευστοποιούν οι ξένοι το ελληνικό ταμπλό, δεν μένουν μόνο στις τράπεζες.

EUROBANK: Στα πρώτα 15 λεπτά ο όγκος ξεπέρασε τις 220 χιλ. τεμάχια. Άνω του 2% υποχωρεί η μετοχή και πιέσεις βγαίνουν στα 0,5150 ευρώ.

ΑΛΦΑ: Καλός και εδώ ο όγκος στο ξεκίνημα και παραμένει αμετάβλητη η μετοχή στα 1,1410 ευρώ.

FOURLIS: Πακέτο 149 χιλ. τεμαχίων ανέβασε τον όγκο στη μετοχή και φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των μετοχών με τον υψηλότερο όγκο.

ΙΝΚΑΤ: Ήταν στα τέλη Αυγούστου στα 1,60 ευρώ και τώρα κάνει πράξη στο 1 ευρώ. Με το καλημέρα απώλειες και για τον νέο μέτοχο. Πιέζεται πάντως συνολικά ο όμιλος.

NEXANS: Πέραν της εντολής της δημόσιας πρότασης στα 1,60 ευρώ ύψους 319 χιλ. τεμαχίων, υπάρχει εντολή αγοράς 703 χιλ. τεμαχίων στα 1,61 ευρώ.

Η μετοχή συνεχίζει να κάνει και σήμερα πράξεις πάνω από τη δημόσια πρόταση. Θα μπορέσει να μπλοκάρει ο μέτοχος μειοψηφίας τη δημόσια πρόταση;

Έχει κάνει ήδη 15 χιλ. τεμάχια καθώς κάποιοι επιθυμούν να πάρουν τη ρευστότητα και να αφήσουν σε άλλους τους αγώνες…

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Πολλές εισηγμένες διαπραγματεύονται σε ελκυστικά επίπεδα αλλά το κακό κλίμα δεν τις αφήνει να ξεχωρίσουν.

Φυσικά και απουσιάζουν και οι επενδυτές που επενδύουν σε αυτήν την κατηγορία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Για τα βαριά, η πτώση είναι συνολική αφού οι ξένοι ρευστοποιούν για άλλους λόγους.

FOLLI FOLLIE: Οι ειδήσεις που βγαίνουν απλά πιστοποιούν ότι οι κάτοχοι μετοχών δεν θα πρέπει να περιμένουν και πολλά. Μιλάμε για κορυφαίο σκάνδαλο που έχει διαλύσει την αξιοπιστία του ΧΑ.

Και σαν να μην φτάνει αυτό, φεύγει και η μία εταιρεία μετά την άλλη. Κύκλοι από το Λονδίνο πάντως θεωρούν ότι χάνουν αντί να κερδίζουν οι εταιρείες που φεύγουν.

Εκεί παλεύεις με τεράστιες εταιρείες και δεν έχουν και κανένα τρομερό discount για να τραβήξουν βλέμματα επενδυτών.

ΦΥΓΗ: Το γεγονός ότι στον MSCI αναδυόμενων αγορών η Ελλάδα έχει σημαντικό βάρος δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο σε όσους φεύγουν λένε τώρα κάποιοι ξένοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης