Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κίνα: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε εκβιασμούς από καμία χώρα - Θα προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα

tags :
Κίνα: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε εκβιασμούς από καμία χώρα - Θα προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας τόνισε ότι η χώρα παρέμενε πάντα επικεντρωμένη στον αμυντικό χαρακτήρα της εθνικής αμυντικής πολιτικής της
Σαφές μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έστειλε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για την κατασκευή πυρηνικών όπλων, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί εκβιασμούς από καμία χώρα.
Χθες (22/10), ο Donald Trump, αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συνθήκη του 1987 με τη Ρωσία για τα πυρηνικά, ενώ παράλληλα τόνισε ότι σκοπεύει να αυξήσει τα πυρηνικά όπλα της χώρας μέχρι «οι άνθρωποι να έρθουν στα λογικά τους», υπογραμμίζοντας ότι αναφέρεται στη Ρωσία και την Κίνα.
«Έχουμε στρέψει την προσοχή στις σχετικές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, και του συμβούλου του, John Bolton, σχετικά με την Κίνα στα πλαίσια της συνθήκης INF», δήλωσε χαρακτηριστικά το κινεζικό ΥΠΕΞ.
«Η Κίνα παρέμενε πάντα επικεντρωμένη στον αμυντικό χαρακτήρα της εθνικής αμυντικής πολιτικής της και προστατεύει τα δικά της εθνικά συμφέροντα», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η Κίνα δε θα ανεχτεί κανέναν εκβιασμό από καμία χώρα».
Παράλληλα, η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Hua Chunying, εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της για το γεγονός ότι δύο πολεμικά πλοία της Ουάσιγκτον διέσχισαν τις τελευταίες ώρες τον Πορθμό της Ταϊβάν για δεύτερη φορά κατά το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης