Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η Interamerican διεθνώς στο επίκεντρο της ασφάλισης υγείας, με φιλοξενία του International Federation of Health Plans

tags :
Η Interamerican διεθνώς στο επίκεντρο της ασφάλισης υγείας, με φιλοξενία του International Federation of Health Plans
Η INTERAMERICAN αποτελεί μέλος του δικτύου International Federation of Health Plans από το 2002
Η INTERAMERICAN για μία ακόμη φορά αποτέλεσε σημείο αναφοράς του International Federation of Health Plans -του οποίου αποτελεί μέλος- φιλοξενώντας τις εργασίες της συνάντησης των μελών του παγκόσμιου δικτύου, στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος 17 υψηλόβαθμα στελέχη κορυφαίων  ασφαλιστικών εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Συγκεκριμένα, συμμετείχαν στελέχη των εταιρειών Achmea, μητρικής της INTERAMERICAN, AXA PPP, Bupa, HCF, Helsana, Kaiser Permanente, Medibank, Southern Cross και VHI.
Το International Federation of Health Plans είναι ένα διεθνές δίκτυο οργανισμών ασφάλισης υγείας, που κατέχουν ηγετική θέση στη χώρα τους. Το δίκτυο έχει ιδρυθεί πριν από 46 χρόνια, με στόχο τα μέλη του να ανταλλάσσουν τεχνογνωσία, βέλτιστες πρακτικές και ιδέες προοπτικής στη βάση των εξελίξεων, σχετικά με την ασφάλιση και την παροχή υπηρεσιών υγείας. Το International Federation of Health Plans αυτή τη στιγμή έχει 70 μέλη -εταιρείες και οργανισμούς- από 23 χώρες.
Η INTERAMERICAN αποτελεί μέλος του δικτύου από το 2002.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που απασχολούν την πληρότητα, την αποτελεσματικότητα, τις τάσεις και το κόστος της ασφάλισης και των υπηρεσιών στον τομέα της υγείας, καθώς και των προκλήσεων στις οποίες ασφαλιστικές εταιρείες και πάροχοι υπηρεσιών θα πρέπει να ανταποκριθούν, ώστε οι πολίτες να έχουν ικανοποιητική πρόσβαση σε ποιοτική φροντίδα υγείας.
Ακόμη, αναπτύχθηκε συζήτηση για την ελληνική πραγματικότητα και τις πιθανές λύσεις. Η Χριστίνα Γκόλνα, Chief Development Officer του Innowth Ltd και ο Κυριάκος Σουλιώτης, καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έδωσαν μία συνοπτική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και του συστήματος υγείας στη χώρα μας, εντοπίζοντας τους κινδύνους και υπογραμμίζοντας τις ευκαιρίες και δυνατότητες βελτίωσης του συστήματος.
Στελέχη της INTERAMERICAN περιέγραψαν τις λύσεις που έχει αναπτύξει και παρέχει η εταιρεία στους ασφαλισμένους της, με έμφαση στο νέο σύστημα υγείας «bewell» και την καθετοποίηση - τις ιδιόκτητες υποδομές και το σχέδιο περαιτέρω ανάπτυξης πρωτοβάθμιας φροντίδας και δημιουργίας οικοσυστήματος υγείας.
Κατά τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης, τα στελέχη ξεναγήθηκαν στην ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC, την πρότυπη κλινική της ΙNTERAMERICAN, που διαθέτει ειδική τεχνογνωσία σε χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες μιάς ημέρας.
Επίσης, επισκέφθηκαν τα πολυϊατρεία MEDIFIRST της εταιρείας στην Αργυρούπολη και το Μαρούσι, που είναι ολοκληρωμένες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, διαρκούς λειτουργίας, με ιατρούς 17 ειδικοτήτων και διαγνωστικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.
Σκοπός των επισκέψεων ήταν να εξετάσουν τα στελέχη των ξένων εταιρειών την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας των υποδομών της ελληνικής εταιρείας για παροχή υπηρεσιών σε συνδυασμό με τα ασφαλιστικά προϊόντα της, στο πλαίσιο της ολιστικής διαχείρισης που έχει αναπτύξει η INTERAMERICAN για την υγεία των πελατών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης