Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Πουλάνε συνολικά οι ξένοι ελληνικές μετοχές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Πουλάνε συνολικά οι ξένοι ελληνικές μετοχές
ΑΓΟΡΑ: Αρκετή μεταβλητότητα, με απώλειες στο κλείσιμο λόγω διεθνών αγορών και οι ανησυχίες παραμένουν – Στα θετικά η αντίδραση κάποιων μετοχών από τα χαμηλά ημέρας.

Ο τζίρος είναι εξαιρετικά χαμηλός και πολλές μετοχές είτε δεν κάνουν πράξη είτε κάνουν ελάχιστες.

Πιέστηκαν μετοχές που είχαν τους προηγούμενους μήνες τεράστια κέρδη. Αυτό δείχνει πως οι επενδυτές δεν πουλάνε μόνο τράπεζες. Μειώνουν συνολικά θέσεις.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ: Κάποιες μετοχές προσεγγίζουν μακροχρόνιες στηρίξεις που έχουν επιβεβαιωθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Την ίδια ώρα οι αποτιμήσεις είναι τόσο χαμηλές που σε σύγκριση με κέρδη και καθαρή θέση, προκαλούν.

Όσοι έχουν κεφάλαια και υπομονή θα κερδίσουν μακροπρόθεσμα. Αυτό είναι σίγουρο.
Δηλαδή τι; Μόνο θα πέφτουν οι μετοχές;

ΑΛΦΑ: Έκλεισε με μικρή άνοδο αν και είχε δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα. Οι πωλητές κάποιες στιγμές πουλούσαν με μανία στους αγοραστές, οι οποίοι έβαζαν μεγάλες εντολές και πάλευαν να κρατήσουν τη μετοχή.

ΔΕΗ: Επιτέλους μία καλή ανοδική κίνηση με κακή αγορά. Αν δούμε τον σορτάκια να κλείνει με καλή αγορά μπορεί να δούμε μεγάλη κίνηση.

ΕΧΑΕ: Οδεύει προς μακροχρόνια στήριξη. Είπαμε δεν βγάζει καλά κέρδη και τα λεφτά έχουν πάει στους μετόχους, αλλά κάποια στιγμή θα φτιάξουν τα πράγματα.

Εκτός και αν κάποιος περιμένει ότι δεν θα φτιάξουν ποτέ, οπότε δεν πρέπει να ασχολείται συνολικά με το ΧΑ.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Μεγάλη πτώση για τον τίτλο στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σε επίπεδα Απριλίου 2017 πλέον.

ΕΥΔΑΠ: Σε επίπεδα Μαΐου 2016 η συγκεκριμένη και προφανώς και αδικείται στην αποτίμηση των 519 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μιλάμε για ελεύθερη πτώση. Μόλις σταμάτησαν οι αγορές και άλλαξε η διοίκηση, τέλειωσε και το πάρτι. Στο 1,25 ευρώ με τους αδελφούς να έχουν αγοράσει ακόμα και στα 2,15 ευρώ.

ΠΡΑΞΗ: Επιτακτική η ανάγκη να γίνει αλλαγή του κανονισμού και ο ελάχιστος όγκος να είναι τα 10 τεμάχια αντί για 1. Δεν φτάνει που έχουν μηδενιστεί οι τιμές, γίνεται και όγκος 1 τεμάχια στα άκρα.

Δηλαδή το πινακίδιο μπορεί να κοστίζει και δέκα φορές το κομμάτι κάποιες φορές.
Ανοίγουν μετοχές στο -10% με ένα τεμάχιο και μετά πάνε στο +10% με ένα ή δύο τεμάχια. Απίστευτα πράγματα.

Βάζουν δηλαδή τον αγοραστή ή τον πωλητή που επιθυμεί να πάρει ή να δώσει 500 τεμάχια για παράδειγμα να κάνει την υπόλοιπη πράξη market αφού κάποιος έξυπνος πήρε ή έδωσε 1 τεμάχιο.

CRETA FARMS: Το νέο προϊόν που ακούει στο όνομα «γύρος» θα αποτελούσε λόγο για αγορά της μετοχής. Πρόκειται για καταπληκτικό προϊόν που αξίζει να δοκιμάσετε.

Ωστόσο, ο υψηλός δανεισμός δεν μας αφήνει, περιθώρια ούτε δίνει άλλοθι. Θα θέλαμε να βλέπαμε περιορισμό του κόστους ακόμα και με περικοπή κωδικών, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί και ο τζίρος προέρχεται από λίγους.

Εννοείται πως πρέπει να βελτιωθούν οι ταμειακές ροές προκειμένου να εξυπηρετούνται και να μειώνονται τα δάνεια. Leader του κλάδου είναι ας φερθεί ανάλογα.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Μπαίνουν οι τράπεζες με έκδοση προνομιούχων μετοχών με δικαίωμα μετατροπής σε κοινές, όποτε θελήσουν.

Με αποτίμηση στο ταμπλό 3 εκατ. ευρώ θα μπουν μετρητά 12,8 εκατ. ευρώ και θα κεφαλαιοποιηθούν υποχρεώσεις 6,8 εκατ. ευρώ. Αν μπουν όλα τα λεφτά και δεν βγουν άλλες ζημιές η καθαρή θέση γυρίζει θετική και ο καθαρός δανεισμός μειώνεται αν και πάλι η μόχλευση θα είναι μεγάλη.

Ωστόσο, πρόκειται για μία κίνηση θετική που βελτιώνει την κατάσταση. Το dilution για τους μικρομετόχους είναι σημαντικό αν μετατραπούν σε κοινές αλλά είναι διαφορετικό να είσαι μέτοχος σε μια εταιρεία με αρνητική καθαρή θέση και άλλο σε μια εταιρεία που έχει κάποιες πιθανότητες να βελτιώσει την κατάσταση.

Το εξάμηνο πάντως είχε μεγάλες ζημιές και αρνητικό EBITDA. Εκεί θα πρέπει να δοθεί βάση μετά την εισροή των κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης