Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pence (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Θα ζητήσουμε εξηγήσεις από το Ριάντ για τη δολοφονία Khashoggi

Pence (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Θα ζητήσουμε εξηγήσεις από το Ριάντ για τη δολοφονία Khashoggi
«Η δολοφονία Khashoggi είναι επίθεση στον ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο», τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence
Η Ουάσιγκτον θα ζητήσει απαντήσεις από τη Σ. Αραβία, αναφορικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi και μετά τις κατηγορίες του Recep Tayyip Erdogan ότι ο συγκεκριμένος φόνος ήταν προμελετημένος, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence
"Ολόκληρος ο κόσμος σας παρακολουθεί.
Οι Αμερικανοί θέλουν απαντήσεις και θα απαιτήσουμε να δοθούν γρήγορα αυτές οι απαντήσεις", προειδοποίησε ο Pence μιλώντας σε ένα συνέδριο που οργάνωσε η εφημερίδα Washington Post.
Ο Khashoggi αρθρογραφούσε συχνά στην εφημερίδα αυτήν.
Ο Pence χαρακτήρισε την εξαφάνιση και τον θάνατο του Khashoggi "επίθεση στον ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο".
"Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να διαλευκάνουμε την υπόθεση", πρόσθεσε.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ βρίσκεται στην Τουρκία και εξετάζει τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρωθεί.
"Θα ακολουθήσουμε τα γεγονότα.
Θα ζητήσουμε να θεωρηθούν υπεύθυνοι όσο ευθύνονται για αυτό", τόνισε.
Όταν ρωτήθηκε αν έχει δει κάποιες πληροφορίες που να συνδέουν τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας με την εξαφάνιση του Khashoggi ο Pence είπε ότι "δεν θέλει να μιλήσει" για ενδεχόμενα στοιχεία που έχει δει.
"Όταν επιστρέψει η διευθύντρια της CIA θα ενημερώσει τον πρόεδρο, εμένα και όλη την ομάδα μας για το τι (πληροφορίες) έχουν συγκεντρώσει οι Τούρκοι.
Θέλω να διαβεβαιώσω τον αμερικανικό λαό ότι θα το διαλευκάνουμε.
Αυτός ο βάρβαρος φόνος ενός δημοσιογράφου, ενός αθώου ανθρώπου, ενός αντιφρονούντα, δεν θα μείνει αναπάντητος από την Αμερική και, ελπίζω, από τη διεθνή κοινότητα", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης