Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Γαλλία θα αποφασίσει για την αντικατάσταση του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στις αρχές του 2020

tags :
Η Γαλλία θα αποφασίσει για την αντικατάσταση του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στις αρχές του 2020
Η Γαλλία θα λάβει απόφαση για την αντικατάσταση του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στις αρχές του 2020
Η Γαλλία θα λάβει μια απόφαση για την αντικατάσταση του Charles de Gaulle, της ναυαρχίδας του στόλου της, στις αρχές του 2020, δήλωσε σήμερα (23/10) η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων.
Το αεροπλανοφόρο βρίσκεται σε υπηρεσία από το 2001, αλλά το Παρίσι θέλει να κατασκευάσει ένα πλοίο που θα λαμβάνει υπόψη τις αναμενόμενες τεχνολογικές προόδους μετά το 2030 και θα είναι ικανό να μεταφέρει το σχεδιαζόμενο νέο γαλλο-γερμανικό μαχητικό αεριωθούμενο.
«Το Charles de Gaulle θα χρειαστεί έναν διάδοχο», δήλωσε η F. Parlie σε ομιλία της σε μια αμυντική έκθεση που διεξάγεται στο Παρίσι.
«Το πρώτο βήμα, που ξεκινά σήμερα, είναι η φάση της μελέτης ώστε να προσδιορίσουμε τι και πώς θέλουμε να είναι το μελλοντικό αεροπλανοφόρο μας.
Δίνουμε στους εαυτούς μας 18 μήνες», είπε.
Άλλα τρία δυτικά αεροπλανοφόρα έχουν κατασκευαστεί μετά την ανάπτυξη για πρώτη φορά του Charles de Gaulle.
Το Jerald Ford και το America του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και το Queen Elisabeth του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, με κόστος περίπου 3,1 δισ. λίρες (4,03 δισ. αμερικανικών δολαρίων).
Η Parlie είπε πως η μελέτη θα καθορίσει τις απαιτήσεις μεγέθους, τις επιλογές προώθησης -συμβατικές και πυρηνικές- και τις δυνατότητες απονήωσης αεροσκαφών.
Γαλλικές αμυντικές εταιρίες, από την Dassault που κατασκευάζει τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale έως τον όμιλο στρατιωτικών συστημάτων Thales, περιλαμβάνονται στις εταιρίες που εμπλέκονται στη φάση της μελέτης.
Ο γαλλικός στρατός ολοκλήρωσε πρόσφατα μια 18μηνη αναβάθμιση του Charles de Gaulle.
Η πιο πρόσφατη δραστηριότητα στην οποία έλαβε μέρος ήταν στο πλαίσιο υποστηρικτικών επιχειρήσεων εναντίον μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή του Λεβάντε και η ομάδα μάχης του αναμένεται να επιστρέψει στη θάλασσα το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Η Γαλλίδα υπουργός ανακοίνωσε επίσης την παραγγελία πετρελαιοφόρων ανεφοδιασμού για το Πολεμικό Ναυτικό που θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με την Ιταλία.
«Έχουμε ανάγκη έναν ισχυρό, ανανεωμένο, αποτελεσματικό στόλο επιμελητείας», δήλωσε η Parlie στο πλαίσιο της αμυντικής έκθεσης Euronaval που διεξάγεται κοντά στο Παρίσι.
«Ο νόμος στρατιωτικού προγραμματισμού θα μας επιτρέψει ως εκ τούτου να έχουμε στη διάθεσή μας τέσσερα πετρελαιοφόρα ανεφοδιασμού νέας γενιάς. Είναι η εγγύηση της πλήρους λειτουργικότητάς μας, δηλ. της αυτονομίας των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί, άρα της πλήρους κυριαρχίας μας».
Το πρόγραμμα, που αποκαλείται FLOTLOG (Flotte Logistique, Στόλος Επιμελητείας), θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιταλία στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης, που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, ανάμεσα στη Naval Group και την ιταλική Fincantieri.
Τα πλοία θα βασιστούν σε ιταλικό σχέδιο, αλλά την εποπτεία του έργου θα έχει η γαλλική κατασκευάστρια εταιρία.
«Η Naval Group και τα Chantiers de l’ Atlantique θα μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να ανανεώσουν τον στόλο των πετρελαιοφόρων ανεφοδιασμού, και δύο από αυτά θα παραδοθούν πριν από το 2025», δήλωσε η Parlie.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης