Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 3 μηνών ο χρυσός - Άνοδος 1% στα 1.236,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό 3 μηνών ο χρυσός - Άνοδος 1% στα 1.236,80 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 1% ή 12,2 δολ. στα 1.236,80 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουλίου
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα (22/10/2018) ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλό τριών μηνών, καθώς οι παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις και η αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές διεθνώς έστρεψαν τους επενδυτές στα πιο ασφαλή καταφύγια.
Περαιτέρω ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο προσέφερε και η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, με εκείνη του 10ετούς να σημειώνει πτώση στο 3,14%, καθώς και η αποδυνάμωση του δολαρίου.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στις παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις, με την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, διατύπωσε σήμερα τη θέση ότι η δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi ήταν προσχεδιασμένη, απορρίπτοντας την κύρια θέση της Σαουδικής Αραβίας ότι ο θάνατος του επήλθε ύστερα από καυγά.
Παράλληλα, το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις εμπορικές εντάσεις.
Ο Larry Kudlow, κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, δήλωσε σήμερα πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, τον επόμενο μήνα στη σύνοδο κορυφής των G20 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.
Ο Xi θα έχει συνάντηση μεθαύριο Πέμπτη 25/10 με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση, η οποία επιβεβαιώνει πως οι σχέσεις Κίνας – Ιαπωνίας βελτιώνονται, μια και είναι η πρώτη φορά ύστερα από 7 χρόνια που ένας πρωθυπουργός της Ιαπωνίας επισκέπτεται την Κίνα.
Παρά όμως το θετικό αυτό κλίμα, ο Abe δεν μπορεί να παραγνωρίσει τον εμπορικό πόλεμο της Κίνας με τις ΗΠΑ, οι οποίες αποτελούν σταθερό σύμμαχο της Ιαπωνίας.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 1% ή 12,2 δολ. στα 1.236,80 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουλίου.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,2% στις 95,9 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,148 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης