Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο leader της ανακύκλωσης πάει για …ανακύκλωση - Στο σφυρί ακίνητα της ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΝΕΟΝΑΚΗΣ

tags :
Ο leader της ανακύκλωσης πάει για …ανακύκλωση - Στο σφυρί ακίνητα της ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΝΕΟΝΑΚΗΣ
Η Αρχιμήδης Νεονάκης είχε χαρακτηρισθεί leader στην αγορά  ανακύκλωσης
Στο σφυρί βγαίνει σήμερα ακίνητη περιουσία της γνωστής εταιρείας ανακύκλωσης αυτοκινήτων Αρχιμήδης Νεονάκης Εμπορική - Εξαγωγική Εταιρεία Μετάλλων Α.Ε, η οποία  να σημειωθεί μεσουρανούσε στη δεκαετία του 2000 καθώς ήταν ανάμεσα στις πρώτες  εταιρείες που βρέθηκαν το σωστό χρόνο στο σωστό σημείο, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης μετάλλων.
Στη δεκαετία του 2000 τα παλιά αυτοκίνητα γίνονταν scrap με τους ιδιοκτήτες να αποκτούν το ολοκαίνουργιο ΙΧ των ονείρων τους χάρη στις αθρόες χρηματοδοτήσεις των τραπεζών.
Η Αρχιμήδης Νεονάκης είχε χαρακτηρισθεί leader στην αγορά  ανακύκλωσης και σήμερα έρχεται στο προσκήνιο ως θύμα της οικονομικής  κρίσης που στο πέρασμα της αφήνει πίσω της επιχειρηματικά κουφάρια.
Αξίζει να  αναφερθεί ότι ο φάκελος της εταιρείας «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΝΕΟΝΑΚΗΣ»  βρίσκεται στα χέρια της do bank η οποία θα αποφασίσει για την επιβίωσή της ή θα τραβήξει την πρίζα  της  χρηματοδότησης που θεωρείται σχεδόν βέβαιο αφού οι τράπεζες τις βγάζουν στον πλειστηριασμό ακίνητα που έχει στην κατοχή της.
Ο τελευταίος δημοσιευμένος  ισολογισμός του 2016  εμφανίζει την εταιρεία  ότι βρίσκεται  ένα βήμα πριν την κατάρρευση.
Ο ορκωτός λογιστής είχε επισημάνει στην έκθεσή του τα οικονομικά προβλήματα της, σημειώνοντας ότι τα χρέη της προς τράπεζες δεν ήταν δυνατό να καλυφθούν ακόμη και με την ολοκληρωτική πώληση του ενεργητικού της και την ίδια στιγμή η εταιρεία παρουσίαζε αρνητικά ίδια κεφάλαια
Η καθαρή θέση της εταιρείας ήταν αρνητική  στα 18,2 εκατ. ευρώ για την οικονομική χρήση του 2016 έναντι 14 ,5 εκατ. ευρώ του 2015.
Τα τραπεζικά δάνεια ήταν στα 25,7 εκατ. ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων στα 35,8 εκατ. ευρώ με οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και την εφορία.
Ο κύκλος εργασιών έπεσε στα 6,7 εκατ. ευρώ το 2016  από 24,4 εκατ. το 2015.
Η πτώση του τζίρου περιόρισε  τις ζημιές που έφθασαν  στα 3,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 17,1 εκατ. ευρώ του 2015.
Η εταιρεία που έμαθε σχεδόν σε όλους τα σημαίνει ανακύκλωση ήρθε και η δική της σειρά να μπει  η ίδια στην γραμμή  … ανακύκλωσης.  
Όμως οι οικονομικές απαιτήσεις της  EFG Eurobank στα επίπεδα  των 2 εκατ. ευρώ ήταν η αιτία για την διαδικασία πλειστηριασμού αγροτεμαχίου συνολικού εμβαδού 7.021 τετραγωνικών μέτρων εκτός σχεδίου στην περιοχή του Ασπροπύργου.
Επίσης στο σφυρί βγαίνει και αυτοτελές τριώροφο ακίνητο που βρίσκεται μέσα  στο οικόπεδο.
Η τράπεζα είχε προχωρήσει σε προσημείωση του ακινήτου  από το 2004  για τη διασφάλιση του τραπεζικού δανεισμού.
Η τελευταία  προσημείωση μπήκε το  Ιανουάριο του 2014 έναντι του ποσού του 1,7 εκατ. ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του αγροτεμαχίου  και του ακινήτου θα πρέπει να  καταβάλλουν ως πρώτη προσφορά το πόσο των 829.000 ευρώ.       

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingenws.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης