Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Υπόθεση Khashoggi: Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Υπόθεση Khashoggi: Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία
Το κοινοβούλιο της Ισπανίας ψήφισε σήμερα (23/10) κατά της ματαίωσης των πωλήσεων όπλων στη Σαουδική Αραβία
Το κοινοβούλιο της Ισπανίας ψήφισε σήμερα (23/10) κατά της ματαίωσης των πωλήσεων όπλων στη Σαουδική Αραβία, παρά την ολοένα κι αυξανόμενη πίεση από τη διεθνή κοινότητα να τιμωρηθεί το Ριάντ για τη δολοφονία του J. Khashoggi.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας είχε διατυπώσει το Σάββατο την «απογοήτευσή» της για τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, ωστόσο αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, κατά της πρότασης που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο με την οποία ζητείτο από την κυβέρνηση να σταματήσει τέτοιους είδους εμπορικές συναλλαγές.
Οι πωλήσεις ισπανικών όπλων στη Σαουδική Αραβία βρέθηκαν ήδη στο προσκήνιο τον περασμένο μήνα, όταν η Μαδρίτη ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την πώληση 400 καθοδηγουμένων με λέιζερ βομβών στο Ριάντ, ανατρέποντας αυτήν την απόφαση λίγες ημέρες αργότερα.
Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, η Σαουδική Αραβία απείλησε να ακυρώσει το συμβόλαιο ύψους 1,8 δισ. ευρώ με την Ισπανία που αφορούσε την αγορά πολεμικών πλοίων εάν δεν προχωρούσε η σύμβαση για την αγορά βομβών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης