Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Tιτάν: Δεν κλείνει τα εργοστάσια στην Ελλάδα - Δεν υπάρχει φόβος για τους εργαζόμενους

tags :
Tιτάν: Δεν κλείνει τα εργοστάσια στην Ελλάδα - Δεν υπάρχει φόβος για τους εργαζόμενους
Για την μη επιλογή των ΗΠΑ πηγές της εταιρείας υποστηρίζουν ότι αυτό δεν έγινε για να είναι πιο ομαλή η μετάβαση για τους μετόχους, τόσο λόγω κοινού θεσμικού πλαισίου όσο και κοινού νομίσματος.
Δεν πρόκειται να κλείσουν τα εργοστάσια του Τιτάνα σε Δρέπανο, Θεσσαλονίκη και Βοιωτία, ενώ δεν υπάρχει και κανένας φόβος για τους εργαζόμενους.
Αυτό ξεκαθαρίζουν πηγές της τσιμεντοβιομηχανίας, τονίζοντας ότι η παραγωγή στην Ελλάδα θα συνεχίσει κανονικά, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τη μονάδα άλεσης που λειτουργεί στην Ελευσίνα και ήταν το πρώτο εργοστάσιο του ομίλου, το οποίο λειτούργησε το 1902.
Συνολικά στα τρία εργοστάσια και τη μία μονάδα στην Ελλάδα εργάζονται περισσότεροι από 1.100 εργαζόμενοι.
Χτες ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος επιεσκέφτηκε το εργοστάσιο του Τιτάνα, προκειμένου να συζητήσει με τον Διευθυντή του εργοστασίου, κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου και να ενημερωθεί σχετικά με την απόφαση που έλαβε η Διοίκηση για μεταφορά της έδρας της εταιρείας, στο Βέλγιο.
Όπως προέκυψε από την συζήτηση, δεν επηρεάζεται η λειτουργία της παραγωγικής μονάδας στο Δρέπανο και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας για τους εργαζόμενους και κατά συνέπεια, για την τοπική οικονομία.
Αντίθετα, τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν γίνει επενδύσεις στο εργοστάσιο ύψους 15 εκατ ευρώ ευρώ με στόχο τον εκσυγχρονισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Παράλληλα, ο κ Παπαγεωργίου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση της εταιρείας για την στήριξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε θέματα επίλυσης σημαντικών προβλημάτων που προκύπτουν στα πλαίσια της λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας. Η μονάδα του «ΤΙΤΑΝ» στο Δρέπανο, στηρίζει σε σημαντικό βαθμό την απασχόληση με άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, ενισχύει δε το εμπορικό ισοζύγιο καθώς το 80% της παραγωγής εξάγεται και κυρίως σε δύσκολες αγορές και το 20% διατίθεται στην εγχώρια αγορά.

Για ποιο λόγο δεν έγινε η μεταφορά της έδρας στις ΗΠΑ

Διάχυτο είναι το ερώτημα τις τελεταίες ημέρες για ποιο λόγο η διοίκηση του Τιτάνα επέλεξε να μην μεταφέρει την έδρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες που προέρχεται και το μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορίας του.
Η διοίκηση του Τιτάνα έχει διευκρινήσει ότι η μεταφορά τηςέδρας της στο Βέλγιο αναμένεται να είναι φορολογικά ουδέτερη. Τα κίνητρα για την απόφαση αυτή εντοπίζονται κυρίως στην πρόσβαση σε μεγαλύτερη επενδυτική αγορά και χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης.
Στην ερώτηση τώρα η εταιρεία επιλέγει την Κύπρο ως φορολογική της έδρα, η απάντηση της εταιρείας είναι ότι διατηρεί μακρόχρονες και ισχυρές σχέσεις με τη νησιωτική χώρα.
Για την μη επιλογή των ΗΠΑ πηγές της εταιρείας υποστηρίζουν ότι αυτό δεν έγινε για να είναι πιο ομαλή η μετάβαση για τους μετόχους, τόσο λόγω κοινού θεσμικού πλαισίου όσο και κοινού νομίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης