Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού λόγω απουσίας εγχώριων ειδήσεων – Χαμηλός αναμένεται ο τζίρος

tags :
ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού λόγω απουσίας εγχώριων ειδήσεων – Χαμηλός αναμένεται ο τζίρος
Αν και πολλές μετοχές έχουν διορθώσει σημαντικά και έχουν γίνει πάλι ελκυστικές, οι ανησυχίες για την πορεία των ξένων αγορών κάνει τους επενδυτές διστακτικούς
 
Περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένουν και για τη σημερινή συνεδρίαση οι αναλυτές με την τάση να έρχεται από το εξωτερικό λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων στο εσωτερικό.
Οι ξένες αγορές εκτιμάται ότι θα ανοίξουν με απώλειες και γι΄ αυτό οι αναλυτές περιμένουν πτωτικό άνοιγμα για το ΧΑ και κίνηση πέριξ των χαμηλών έτους.
Πάντως η διόρθωση αρκετών μετοχών και ειδικά μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει δημιουργήσει ελκυστικές αποτιμήσεις, αλλά οι ανησυχίες των επενδυτών στέκονται τροχοπέδη με αποτέλεσμα να μην γίνονται σημαντικές τοποθετήσεις.
Η διόρθωση αυτή ήταν έως ένα βαθμό ζητούμενο, αφού πολλές εισηγμένες είχαν αγγίξει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και οι πολλαπλασιαστές δεν ήταν ελκυστικοί.
 
Eurobank
Για σήμερα πιστεύουμε πως η αγορά θα αντικρύσει μία ακόμη ημέρα απωλειών μετά και την απόρριψη του προϋπολογισμού της Ιταλίας από την Ευρώπη.
 
Euroxx
Περιμένουμε πως οι διεθνείς πιέσεις θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το ΧΑ και σήμερα.
 
Beta
Οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες και η εσωτερική φτωχή ατζέντα δεν προσφέρει υποστήριξη και δεν προσελκύει επενδυτικό ενδιαφέρον.
Γι΄ αυτό περιμένουμε ο γενικός δείκτης να παραμείνει κοντά στα χαμηλά έτους με μικρούς όγκους συναλλαγών.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης