Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Κατά 35% από τα πρόσφατα υψηλά της έχει διορθώσει η Έλτον – Τι δείχνουν τα μεγέθη

tags :
Κατά 35% από τα πρόσφατα υψηλά της έχει διορθώσει η Έλτον – Τι δείχνουν τα μεγέθη
Οι ανησυχίες των επενδυτών λόγω ύψους απαιτήσεων ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την υποχώρηση της μετοχής
Στα 30 εκατ. ευρώ έχει υποχωρήσει η αποτίμηση της Έλτον λόγω κυρίως της μείωσης της κερδοφορίας στο εξάμηνο αλλά και του ύψους των απαιτήσεων από πελάτες.
Η μετοχή στις 22 Μαρτίου 2018 είχε γράψει υψηλό 1,71 ευρώ και σήμερα βρίσκεται στα 1,12 ευρώ, έχοντας διορθώσει κατά 35%.
Τα αποτελέσματα ήδη από το πρώτο τρίμηνο έδειξαν μία συγκράτηση αφού τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 1,1 εκατ. ευρώ από 1,25 εκατ. ευρώ με τις πωλήσεις να αυξάνονται στα 33,1 εκατ. ευρώ από 29,6 εκατ. ευρώ.
Στο εξάμηνο οι πωλήσεις ανήλθαν στα 70,8 εκατ. ευρώ από 64,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 2,5 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν αρνητικές και μαζί με τις επενδυτικές μείωσαν τα ταμειακά διαθέσιμα και αύξησαν λίγο τον δανεισμό.
Οι συνολικές υποχρεώσεις ανήλθαν στα 51,7 εκατ. ευρώ με την καθαρή θέση να είναι στα 51,2 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον οι απαιτήσεις από πελάτες αυξήθηκαν στα 52,6 εκατ. ευρώ και τα αποθέματα στα 24,2 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, ο όμιλος δεν έχει υψηλή μόχλευση, η μετοχή διαπραγματεύεται σημαντικά χαμηλότερα από την καθαρή θέση και ο καθαρός δανεισμός είναι στα 21,3 εκατ. ευρώ.
Στη χρήση 2017 τα καθαρά κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 3,3 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρχαν πρόσθετες προβλέψεις επισφαλών πελατών 1,8 εκατ. ευρώ.
Τα παραπάνω δείχνουν πως παρά τη μείωση των κερδών, ο όμιλος και για τη χρήση 2018 θα έχει ελκυστική αποτίμηση στο ταμπλό.
Αν συνεχιστεί η υποχώρηση της μετοχής, στα επίπεδα του 1 ευρώ παρέχεται σημαντική στήριξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης