Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Να μην είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου η υπόθεση Παπαντωνίου – Να βγουν σοβαρά συμπεράσματα

tags :
Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Να μην είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου η υπόθεση Παπαντωνίου – Να βγουν σοβαρά συμπεράσματα
Να αναδειχθούν οι αιτίες που οδήγησαν σε αυτή τη διαμόρφωση της αναπαραγωγής των σκανδάλων, της διαπλοκής και της διαφθοράς είπε ο κ.Καραθανασόπουλος
Να μην αποτελέσει στάχτη στα μάτια του κόσμου η υπόθεση του Γ. Παπαντωνίου αλλά να ερευνηθεί ώστε να βγουν σοβαρά συμπεράσματα ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος.
«Αυτή η προσπάθεια δεν θέλουμε να εξελιχθεί ως προσπάθεια για να πέσει στάχτη στα μάτια του κόσμου, αλλά αντίθετα για να βγουν σοβαρά συμπεράσματα, τόσο από τα ζητήματα που αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα και την τεράστια σπατάλη, η οποία έγινε στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, της ελληνικής λαϊκής οικογένειας, και από την άλλη πλευρά να αναδειχθούν οι αιτίες που οδήγησαν σ' αυτή τη διαμόρφωση της αναπαραγωγής των σκανδάλων, της διαπλοκής και της διαφθοράς», τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Καραθανασόπουλος.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των συντάξεων, ο κ. Καραθανασόπουλος είπε πως «όλη αυτή η συζήτηση, που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα σχετικά με την περικοπή ή όχι των συντάξεων, δηλαδή την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, προσπαθεί να αποκρύψει τις συνολικότερες επιπτώσεις της αντιλαϊκής επιδρομής, που δέχονται τα λαϊκά στρώματα».
«Το λέμε αυτό γιατί ακριβώς η μη περικοπή θα συνοδευτεί με μη εφαρμογή μιας σειράς άλλων, αντισταθμιστικών όπως τα ονόμαζε η κυβέρνηση, μέτρων, που αφορούσαν τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα.
Επί της ουσίας όλη αυτή η συζήτηση αφορά να καταστήσει συνένοχους τα λαϊκά στρώματα να αποδεχθούν από ποια τσέπη θα χάσουν τα χρήματα.
Είτε μέσα από την αύξηση της φορολογίας, είτε από τη μείωση των παροχών, είτε από τη μείωση των συντάξεων.
 Πρόκειται για μια επιλογή του τρόπου με τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, τα επόμενα χρόνια, τα δημοσιονομικά πρωτογενή πλεονάσματα» τόνισε ο κ.Καραθανασόπουλος, αναφέροντας σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ότι πρόκειται για μια διαδικασία που «δεν είναι αποσπασμένη και δεν μπορεί να αποσπαστεί από τις συνολικότερες πολιτικές εξελίξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης