Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Παιχνίδι στις τράπεζες με καλό τζίρο

tags :
XA: Παιχνίδι στις τράπεζες με καλό τζίρο
Έως και 9% ενισχύονται οι μετοχές των τραπεζών – Νέες short θέσεις έχουν ανοιχτεί
Με όγκο ανεβαίνουν σήμερα οι τραπεζικές μετοχές που είχαν φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αλλά χωρίς να αγχώνουν τους short.
Μία απότομη άνοδο σαν την σημερινή θα μπορούσε να φέρει short covering; Δεν είναι και τόσο εύκολο, αφού το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού δεν είναι ευνοϊκό και μπορεί η σημερινή κίνηση να είναι απλά μία αντίδραση.
Ωστόσο η καταγγελία των τραπεζών στη Βρετανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς για διασπορά ξευδών ειδήσεων που αποκάλυψε το Bankingnews, ίσως θα μπορούσε να "στριμώξει" τα εν λόγω funds.
Πάντως το να ανοιχτούν short θέσεις σε αυτά τα επίπεδα προκαλεί όπως και να το κάνεις εντύπωση, εκτός και αν το fund έχει άλλα στο νου του.
Στις 22/10 πέρασε το όριο και ανακοίνωσε η Oceanwood Capital Management πως έχει short θέση 0,60% στην Εθνική Τράπεζα, δηλαδή σόρταρε στα τρέχοντα επίπεδα.
Παραμένει 1% short στην Τράπεζα Πειραιώς η Marshall, ενώ η Lansdowne έχει 1,28% στην Eurobank, 0,51% στην Alpha Bank και 2,60% στην Τράπεζα Πειραιώς.
Σήμερα η Πειραιώς ενισχύεται 9% με 2,2 εκατ. ευρώ τζίρο, η Alpha Bank 7% με 3,6 εκατ. ευρώ τζίρο, η Eurobank 7% με 2,2 εκατ. ευρώ τζίρο και η Εθνική 5,5% με 1,8 εκατ. ευρώ συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης