Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στις τράπεζες όλα τα βλέμματα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στις τράπεζες όλα τα βλέμματα
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αν τη σημερινή άνοδο την ξεκίνησε ένα fund φανταστείτε που θα μπορούσε να ήταν το ελληνικό χρηματιστήριο αν είχαμε σοβαρούς πολιτικούς και έκαναν πέντε-δέκα πράγματα από αυτά που έπρεπε.

Η κρίση θα μπορούσε να είχε ξεπεραστεί πριν χρόνια και να μην είχε συντελεστεί αυτή η καταστροφή στο χρηματιστηριακό ταμπλό και να μην είχαν ακολουθήσει όλα τα δεινά που ακολούθησαν. Αλλά τι να λέμε τώρα.

Ζητούμενο να «ζοριστούν» οι σορτ και να κλείσουν τις θέσεις τους. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να βελτιωνόταν και το κλίμα στο εξωτερικό.

Θεαματική κίνηση από Πειραιώς και Eurobank. Με ισχυρή εντολή αγοράς έμεινε στο κλείσιμο η Alpha Bank και με μεγάλους πωλητές η Εθνική Τράπεζα.

ΑΓΟΡΑ: Ισχυρή η άνοδος αλλά ξεκάθαρα τραπεζική. Η εικόνα των μετοχών ήταν σχετικά μοιρασμένη, αφού 69 ενισχύθηκαν και 59 υποχώρησαν.

Μέτριος ο τζίρος ο οποίος μοιράστηκε σε τράπεζες, Motor Oil, OTE και ΟΠΑΠ κυρίως.
Χρειάζεται μερικές ακόμη καλές συνεδριάσεις το ΧΑ προκειμένου να αλλάξει η ψυχολογία.

ΕΧΑΕ: Είχε και σήμερα πωλήσεις και παρά το καλό κλίμα, μόλις στις δημοπρασίες κατάφερε να κλείσει με οριακή άνοδο. Με τέτοιους τζίρους που κάνει βέβαια το ΧΑ λογικό οι επενδυτές να μην περιμένουν κέρδη και να την οδηγούν σε χαμηλότερη αποτίμηση.

MOTOR OIL: Δυνατή υποχώρηση με μεγάλο όγκο. Στο -4,44% και στα 20,45 ευρώ με 274 χιλ. τεμάχια όγκο και 5,6 εκατ. ευρώ τζίρο.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Αυτά τα «μαστιγώματα» δεν μας αρέσουν. Δεν μπορεί όλη μέρα να παίζεις στα 7 ευρώ και ακόμα χαμηλότερα και με 5-6 χιλ. ευρώ στις δημοπρασίες να πηγαίνεις στο +9%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Είχε ένα μεγάλο πακέτο έκανε και άλλες 220 χιλ. τεμάχια όγκο και έκλεισε στα 1,3040 ευρώ με άνοδο 4,32%.

CENTRIC: Στα 0,1035 ευρώ έγιναν 5 πράξεις των 42 χιλ. τεμαχίων η κάθε μία και άλλη μία των 20 χιλ. τεμαχίων μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Υπήρχαν ακόμη πωλητές, όπως υπάρχουν τις τελευταίες εβδομάδες στον τίτλο, αλλά κατάφερε να κλείσει με άνοδο λίγο κάτω από 6%.

SPACE: Ποιος θα ξεχάσει το μυθικό ράλι που ακολούθησε μόλις αποχώρησε ένας εκ των βασικών μετόχων. Πλέον αποτιμάται στα 35 εκατ. ευρώ.

Δύο φορές και κάτι υψηλότερη η αποτίμηση από την καθαρή θέση που είναι στα 15 εκατ. ευρώ. Δύο φορές και κάτι πάνω και οι συνολικές υποχρεώσεις έναντι της αποτίμησης.

Τα αποτελέσματα εξαμήνου δεν έδειξαν κάτι τρομερό. Πωλήσεις 27,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 638 χιλ. ευρώ. Έχει άλλες ελκυστικότερες ο κλάδος.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤ.: Πήρε κάποιες ανάσες αφού έκλεισε στα 1,05 ευρώ με άνοδο 5% και αποτίμηση 32 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης