Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε περιοχή διόρθωσης το 70% των μετοχών του δείκτη S&P 500

Σε περιοχή διόρθωσης το 70% των μετοχών του δείκτη S&P 500
Σε περιοχή διόρθωσης η πλειοψηφία των μετοχών της Wall Street 
Σε περιοχή διόρθωσης έχει εισέλθει η πλειοψηφία των μετοχών του δείκτη-βαρόμετρου S&P 500, εν μέσω ισχυρών πιέσεων τόσο από τις εμπορικές εντάσεις, την επικείμενη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας όσο και από την ταχεία νομισματική σύσφιξη που εφαρμόζει η Federal Reserve.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αμερικανικών οικονομικών μέσων ενημέρωσης, η πλειοψηφία των εισηγμένων του δείκτη έχει εισέλθει σε περιοχή διόρθωσης, όπως ορίζεται μεταξύ άλλων από τον μέσο όρο 50 και 200 τελευταίων συνεδριάσεων, αλλά και τη σύγκριση με τα χαμηλά 52 εβδομάδων.
Πιο αναλυτικά, το 70% (ή 353) των εισηγμένων έχει υποχωρήσει πάνω από 10% σε σύγκριση με τα υψηλά 52 εβδομάδων, με τις 179 εξ αυτών να έχουν υποχωρήσει άνω του 20%.
Την ίδια στιγμή, ο δείκτης διαπραγματεύεται 6%+ χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά του περασμένου Σεπτέμβρη, επισημαίνεται.
Ο λόγος που το σύνολο των χρηματιστηριακών αγορών της Νέας Υόρκης δεν έχει βιώσει ανάλογη βίαια πτώση, είναι ότι κολοσσοί όπως η Apple (κεφαλαιοποίηση περίπου 1 τρισεκ. δολαρίων!), έχουν καταγράψει χαμηλότερη υποχώρηση.
Σε ό,τι αφορά στους επιμέρους κλάδους, τα υλικά εμφανίζονται ως ο μεγάλος χαμένος, με τον σχετικό δείκτη τους να έχει κατρακυλήσει 19% από τα υψηλά 52 εβδομάδων.
Η ηπιότερη αντίστοιχη πτώση, ήτοι περίπου 5%, εντοπίζεται στις μετοχές εταιρειών κοινής ωφέλειας.
Οι κύριοι δείκτες της Wall Street, στις 19:22:



Τα διαγράμματα:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης