Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Δεν υπάρχει λόγος να καταθέσουμε νέο προϋπολογισμό - «Ταβάνι» το έλλειμμα 2,4%

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Δεν υπάρχει λόγος να καταθέσουμε νέο προϋπολογισμό - «Ταβάνι» το έλλειμμα 2,4%
Όπως τόνισε ο Giovanni Tria, η ιταλική κυβέρνηση δεν «βλέπει» κανέναν λόγο για να καταθέσει νέο προϋπολογισμό στην ΕΕ
Ανυποχώρητη εμφανίζεται η ιταλική κυβέρνηση στην «κόντρα» με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τον προϋπολογισμό της για το 2019, με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών να υπογραμμίζει ότι ο στόχος του 2,4% για το έλλειμμα είναι «ταβάνι».
Όπως τόνισε ο Giovanni Tria, η ιταλική κυβέρνηση πιστεύει ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι σωστό και δεν «βλέπει» κανέναν λόγο για να καταθέσει νέο στην ΕΕ.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι το spread με τη Γερμανία δεν μπορεί να διατηρηθεί στις 320 μονάδες βάσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της επίδρασης που θα είχε κάτι τέτοιο στο πιο αδύναμο τμήμα του τραπεζικού συστήματος.
«Εάν αύριο βλέπαμε μια επανάληψη της κρίσης του 2008, θα προχωρούσαμε σε τροποποίηση του προϋπολογισμού», τόνισε ο Tria.
Ο ίδιος δήλωσε «έκπληκτος» από την απόρριψη του προϋπολογισμού από την Κομισιόν, τονίζοντας πως ορισμένες από τις αναλύσεις ήταν επιφανειακές.
Παράλληλα, επανάλαβε τις χθεσινές δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, Giuseppe Conte, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει «Plan Β» για τον προϋπολογισμό του 2019.
Ο Tria αρνήθηκε, παράλληλα, ότι υπάρχει ένταση με τους αναπληρωτές πρωθυπουργούς Matteo Salvini και Luigi Di Maio για τον προϋπολογισμό του 2019, ενώ τόνισε ότι δεν έχει απειλήσει ποτέ να παραιτηθεί.
Ο Ιταλός υπουργός είπε επίσης ότι ο προϋπολογισμός δεν αντιπροσωπεύει «μια απερίσκεπτη επεκτατική στρατηγική που θέτει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά».
Όπως τόνισε, η κυβέρνηση στοχεύει σε ανάπτυξη 1,5% το 2019 και 1,6% το 2020.
Είπε επίσης ότι ένας φόρος περιουσίας, που προτείνουν ορισμένοι αναλυτές για την κάλυψη των εξόδων, θα ήταν ένα «καταστρεπτικό» μέτρο, επειδή θα «απελευθέρωνε τις φυγές ρευστού κεφαλαίου».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης