Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ξεκινά αύριο (25/10) η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου - Συναγερμός στη Ρωσία

tags :
Ξεκινά αύριο (25/10) η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου - Συναγερμός στη Ρωσία
ομάντος και ελληνικά F-16 στον αρκτικό κύκλο για τη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ
Ξεκινά από αύριο (25/10) και θα διαρκέσει ένα μήνα  η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ από τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου Trident Juncture.
Συμμετέχουν 31 χώρες, 29 μέλη του ΝΑΤΟ και Φινλανδία και Σουηδία. Συνολικά θα αποστέλλουν 50.000 στρατιώτες, 10.000 οχήματα, 150 αεροπλάνα και 65 πλοία.
Και ενώ οι αξιωματούχοι επιμένουν ότι δεν είναι αυστηρά κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, ρωσικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι λένε ότι είναι αρκετά κοντά και σαφώς στοχεύουν σε αυξανόμενα ρωσικά συμφέροντα στον Αρκτικό Κύκλο, καθώς θερμότερες θερμοκρασίες ανοίγουν νέα διαδρομή.
«Η άσκηση θα δοκιμάσει την ετοιμότητά μας να αποκαταστήσουμε την κυριαρχία ενός συμμάχου, σε αυτή την περίπτωση της Νορβηγίας, μετά από ένοπλη επίθεση» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ G. Stoltenberg λίγο πριν την έναρξη της άσκησης Trident Juncture.
«Όλη αυτή η ομιλία από το ΝΑΤΟ σχετικά με τη Ρωσία που δεν είναι ο στόχος της Trident Juncture είναι ψέματα», δήλωσε η Zaparenko, σύμφωνα με τον RT, έναν τηλεοπτικό σταθμό χρηματοδοτούμενο από την ρωσική κυβέρνηση.
«Ακόμη και αν το ΝΑΤΟ αναφέρει διαφορετικά, το Trident Juncture είναι πραγματικά προετοιμασία για μια μεγάλη ένοπλη σύγκρουση σε περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσική Ομοσπονδία».
Η Ελλάδα, με τις σχέσεις της με τη Μόσχα να μην είναι στο καλύτερο επίπεδο θα συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή άσκηση με την αποστολή 4 μαχητικών F-16 που θα λάβουν μέρος σε επιχειρήσεις στον αρκτικό κύκλο και επιτελικό προσωπικό σε προωθημένο στρατηγείο ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης