Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Η «βόμβα» 7,4 τρισ. δολ. στη Wall Street που θα εκραγεί στην προσεχή κρίση

JPMorgan: Η «βόμβα» 7,4 τρισ. δολ. στη Wall Street που θα εκραγεί στην προσεχή κρίση
Η JPMorgan προειδοποιεί για τη «βόμβα» 7,4 τρισ. δολ. στη Wall Street
Μία «βόμβα» ύψους 7,4 τρισεκ. δολαρίων στη Wall Street ενδέχεται να εκραγεί όταν λάβει χώρα η επόμενη κρίση ή ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, οδηγώντας σε πανωλεθρία τους επενδυτές, προειδοποιούν οι αναλυτές της J.P. Morgan Chase (JPMorgan).
Η αμερικανική τράπεζα αναφέρεται στα «παθητικά» (passive) funds (ETFs κλπ), τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων έχουν πολλαπλασιαστεί ως ποσοστό επί του συνόλου, σε σύγκριση με την άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Μάλιστα, η JPMorgan εκτιμά ότι εντός των επόμενων δύο χρόνων τα περιουσιακά στοιχεία των ενεργών (active) θα ξεπεράσουν αυτά των παθητικών.
Λόγω των αυτοματοποιημένων συναλλαγών στο passive investing και της εξάρτησης από τα ETFs και τους δείκτες, η επόμενη κρίση θα συμπαρασύρει τα «παθητικά» funds σε μαζικά sell-off, σημειώνεται.
Σύμφωνα με τη JPMorgan, οι πιο εκτεθειμένες μετοχές του real estate, των τηλεπικοινωνιών, των εταιρειών κοινής ωφέλειας, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των βιομηχανικών, κυρίως αυτές μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
«Ασφαλή επενδυτικά καταφύγια» από την κατάρρευση που έπεται αποτελούν οι μετοχές εταιρειών ενέργειας και υγειονομικής περίθαλψης.
Τα διαγράμματα:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης