Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση άνω του 1% στο Brent, έκλεισε στα 75,6 δολ. – Στα 66,8 δολ. το αργό

Πτώση άνω του 1% στο Brent, έκλεισε στα 75,6 δολ. – Στα 66,8 δολ. το αργό
Πτώση άνω του 1% στο Brent
Με πτώση ολοκληρώθηκε και η σημερινή (24 Οκτωβρίου 2018) των futures (συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης) Δεκεμβρίου 2018 για το πετρέλαιο, καθώς ο «μαύρος χρυσός» δέχθηκε πίεση από τα αυξημένα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Συγκεκριμένα, το Brent έκλεισε -στο Λονδίνο- στα 75,6 δολάρια, έπειτα από υποχώρησε της τάξεως του 1,1% σε ημερήσια βάση.
Σε αντίθετο κλίμα, το αμερικανικό αργό -στη Νέα Υόρκη- ενισχύθηκε κατά 0,6%, στα 66,8 δολάρια ανά βαρέλι.
Υπενθυμίζεται πως, για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ κατέγραψαν νέα αύξηση, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (24/10/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Οκτωβρίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια ηπιότερη αύξηση κατά 3,7 εκατ. βαρέλια.
Στις πέντε τελευταίες εβδομάδες, τα συνολικά αποθέματα έχουν αυξηθεί κατά 422 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 9,9 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,8 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 1,9 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια.
Οι αμερικανικές εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Σημειώνεται ότι πριν από τρεις εβδομάδες, τόσο το Brent όσο και το WTI είχαν βρεθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών, και συγκεκριμένα στα 86,73 και 76,47 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα.
Εχθές, η Σαουδική Αραβία δεσμεύθηκε να αυξήσει την παραγωγή της, προκειμένου να αντισταθμίσει την έλλειψη που θα δημιουργηθεί στην αγορά ενέργειας, μόλις τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να μειώσουν τις εξαγωγές του Ιράν τουλάχιστον κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αυξάνοντας τις τιμές του πετρελαίου ακόμα και κατά 25%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης