Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Πιθανή παρέμβαση στις τράπεζες αν χρειαστεί - Di Maio και Salvini σε Draghi: Ο προϋπολογισμός δεν θα αλλάξει - Στο 3,50% το 10ετές, +1,78% ο FTSE MIB

Ιταλία: Πιθανή παρέμβαση στις τράπεζες αν χρειαστεί -  Di Maio και Salvini σε Draghi: Ο προϋπολογισμός δεν θα αλλάξει - Στο 3,50% το 10ετές, +1,78% ο FTSE MIB
Η Ιταλία διαθέτει περιθώριο έως τις 13 Νοεμβρίου 2018 προκειμένου να καταθέσει ένα νέο σχέδιο προϋπολογισμού στην Κομισιόν
(upd7) Να κατευνάσει την ανησυχία των αγορών για τις επιπτώσεις της ανόδου του spread στις ιταλικές τράπεζες έσπευσε η Ρώμη, με την ιταλική κυβέρνηση να διαβεβαιώνει δια στόματος του Matteo Salvini, ότι η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα είναι υπό έλεγχο και ότι αν χρειαστεί θα υπάρξει άμεση παρέμβαση. 
Στη σκιά της ανησυχίας την οποία έχει εκφράσει και ο υπουργός Οικονομικών Giovanni Tria, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini δήλωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει αν μια τράπεζα ή μια επιχείρηση χρειαστεί στήριξη.
Όπως εξήγησε, σε περίπτωση που χρειαστεί, η παρέμβαση θα είναι διαφορετική σε σχέση με όσα εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Την ίδια ώρα, ο Salvini διέψευσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι η Ιταλία ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία για τη στήριξη της αγοράς ομολόγων.
Από την πλευρά του ο Luigi Di Maio εκτίμησε ότι το επίπεδο του spread θα υποχωρήσει, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ ο Matteo Salvini προσέθεσε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας δεν θα αλλάξει.
Να σημειωθεί ότι ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Giancarlo Giorgetti, δήλωσε χθες ότι εάν το spread φτάσεις τις 400 μονάδες βάσης, τότε οι ιταλικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια.
Πάντως η ιταλική κυβέρνηση μπορεί να βρίσκεται σε κόντρα με την ΕΕ, έχει, όμως, την απόλυτη στήριξη του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός της Ιταλίας εργάζεται πολύ σκληρά για την οικονομία της χώρας του και θα πετύχει.
Συμφωνώ 100% με την Ιταλία στη σκληρή γραμμή που ακολουθεί η χώρα αυτή στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης».



Συστάσεις  Draghi στην ιταλική κυβέρνηση

Αισιόδοξος ότι ΕΕ και Ιταλία θα καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι μάγος ώστε να γνωρίζει τι θα συμβεί με τα ιταλικά ομόλογα.
Ο Draghi προειδοποίησε ότι η Ευρωζώνη παραμένει εύθραυστη, τονίζοντας ότι οι σωστές πολιτικές φέρνουν μείωση των spread».
«Δεν έχω τη «μαγική σφαίρα» για να ξέρω τι θα γίνει με τα ιταλικά ομόλογα.
Τα ιταλικά ομόλογα είναι στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.
Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα συμβεί εάν υποβαθμιστούν σε junk, δεν θέλω να κάνω εικασίες.
 Υπάρχουν κανόνες και τους ακολουθούμε».
Είμαι αισιόδοξος και έχω εμπιστοσύνη ότι ΕΕ και Ιταλία θα καταλήξουν σε συμφωνία», τόνισε ο Draghi.
«Είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις να δημιουργήσουν δημοσιονομικά "μαξιλάρια".
Το χρέος αρκετών χωρών είναι πολύ υψηλό», τόνισε ο Draghi την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κόντρα Ρώμης - Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό του 2019.
Η Ιταλία θα πρέπει να λάβει υπόψιν της στον προϋπολογισμό τη σταδιακή αύξηση του κόστους δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Όσον αφορά τις αναταράξεις στις αγορές ομολόγων (και της ελληνικής), λόγω της κρίσης στην Ιταλία, ο Draghi τόνισε ότι υπήρξαν αλλά ήταν περιορισμένες.
Σημείωσε ωστόσο ότι το spread ιταλικών και ελληνικών ομολόγων αποκλιμακώνεται.
O Draghi δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για το πρόγραμμα ΟΜΤ, αγοράς ομολόγων μιας συγκεκριμένης χώρας, με τον επικεφαλής της ΕΚΤ υπενθυμίζει ότι για να ενεργοποιηθεί πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα από τον ESM.
«Η εντολή που έχει λάβει η ΕΚΤ είναι για τη σταθερότητα των τιμών, όχι για τη χρηματοδότηση των χωρών», ξεκαθάρισε ο Draghi.

Salvini σε Draghi: Συμφωνία με την ΕΕ μόνο βάσει των δικών μας θέσεων

Ο ιταλός υπουργός εσωτερικών Matteo Salvini, έσπευσε και αυτός να απαντήσει στις σημερινές (25/10) δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, σχετικά με την Ιταλία.
Όπως τόνισε ο κ. Salvini μιλώντας σε Ιταλούς δημοσιογράφους «επιθυμώ και εγώ συμφωνία αλλά βάσει των θέσεών μας», τόνισε ο Σαλβίνι, ενώ απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου έσπευσε να προσθέσει «ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει, μην μου κάνετε κάθε μέρα την ίδια ερώτηση».

Savona: Η ΕΚΤ θα πρέπει να παρέμβει στις ιταλικές τράπεζες, εάν υπάρξει κρίση

Τη θέση ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να υποδείξει λύσεις για προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας, και ενδεχομένως να παρέμβει αν υπάρξει κρίση, διατύπωσε, από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Paolo Savona.
Ο Savona προειδοποίησε ακόμη ότι εάν το spread ανάμεσα στο ιταλικό και το γερμανικό ομόλογο αυξηθεί και δεν παρέμβει κανείς, τότε οι ιταλικές τράπεζες μπορεί να βρεθούν σε δύσκολη θέση.
Όπως τόνισε ο Savona, μιλώντας στο «Skytg24», η διατήρηση των spreads υπό έλεγχο είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθούν περισσότερες εξουσίες στην Τράπεζα.
«Αναπόφευκτα η πτώση της αξίας των τίτλων προκαλεί δυσκολίες για τις τράπεζες.
Μετά τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης, ποιος είναι υπεύθυνος για την σταθερότητα των τραπεζών;», διερωτήθηκε ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
«Θα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα: δεν μπορούμε να έχουμε ένα ίδρυμα που κατέχει την αποκλειστική εξουσία της εποπτείας των τραπεζών, την αποκλειστική εξουσία της νομισματικής πολιτικής και δεν εκτελεί τις τυπικές λειτουργίες μιας κεντρικής τράπεζας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Savona.

Di Maio: O Draghi ξέρει ότι η άνοδος του spread δεν συνδέεται με τον προϋπολογισμό

Στις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απάντησε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας, Luigi Di Maio.
Από την ΕΚΤ, «βλέπω να έρχονται βέλη για το θέμα του κινδύνου που θέτει η ιταλική οικονομία για το spread.
Ο Draghi γνωρίζει ότι το πρόβλημα των spreads δεν συνδέεται με τον προϋπολογισμό, αλλά με τον φόβο των αγορών ότι η χώρα μπορεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.
Πρόβλημα εύκολα επιλύσιμο, δεδομένου ότι εμείς έχουμε δηλώσει σαφώς ότι δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε το ευρώ», τόνισε ο Di Maio. 
Αναφορικά με τις τράπεζες, ο Di Maio, που είναι και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, τόνισε ότι «όλα βρίσκονται υπό έλεγχο».
«Είμαστε πολύ προσεκτικοί και επαγρυπνούμε για την κατάσταση των τραπεζών, ενώ έχουμε καθημερινές επαφές με τους διαχειριστές», πρόσθεσε.

Με παραίτηση απείλησε ο Tria, τον απέτρεψε ο Mattarella

Εν τω μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διμέτωπη κρίση, καθώς οι τριγμοί στο εσωτερικό της είναι ισχυροί, την ώρα που κλιμακώνεται η κόντρα με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό του 2019.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιταλικών εφημερίδων, στο κρίσιμο υπουργικό του περασμένου Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Giovanni Tria ήταν για άλλη μια φορά έτοιμος να υποβάλλει την παραίτησή του, εξέλιξη η οποία απετράπη την τελευταία στιγμή με την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Sergio Mattarella.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για την άνοδο του ιταλικού spread πάνω από τις 300 μονάδες βάσης.
Ανησυχία η οποία αποτυπώνεται και στις δημόσιες τοποθετήσεις του.
«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το επίπεδο του spread προκαλεί πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα και ειδικότερα στις πιο αδύναμες τράπεζες.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η Ιταλία δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει εάν το spread διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Salvini: Σε πλήρη σύμπνοια με Tria και Conte - Έτοιμοι να παρέμβουμε για στήριξη των τραπεζών

Η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει αν μια τράπεζα ή μια επιχείρηση χρειαστεί στήριξη, διαβεβαίωσε ο ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini.
Όπως εξήγησε, σε περίπτωση που χρειαστεί, η παρέμβαση θα είναι διαφορετική σε σχέση με όσα εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης προχώρησε και σε διάψευση των πληροφοριών που ανέφεραν ότι η Ιταλία ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία για τη στήριξη της αγοράς ομολόγων.
«Δεν χρειαζόμαστε εξωτερική βοήθεια», διαβεβαίωσε ο Salvini μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βερόνα.
Επίσης, ο Salvini επιχείρησε να υποβαθμίσει τις πληροφορίες περί ρήξης με τον υπουργό Οικονομικών Giovanni Tria.
«Βρισκόμαστε σε πλήρη σύμπνοια με Tria και Conte για τον προϋπολογισμό του 2019», τόνισε ο Salvini.
Ο ιταλικός Τύπος μεταδίδει σήμερα ότι ο υπουργός Οικονομικών Giovanni Tria ήταν έτοιμος να υποβάλλει την παραίτησή του στο υπουργικό συμβούλιο του Σαββάτου, εξέλιξη η οποία απετράπη μετά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Sergio Mattarella.
Ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά εκτίμησε επίσης ότι ο προϋπολογισμός του 2019 προσφέρει σταθερότητα στην Ιταλία.

Di Maio: Θα μειωθεί το spread, παρακολουθούμε τις τράπεζες

Από την άλλη πλευρά, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εκτιμώντας ότι το spread θα μειωθεί.
Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στις τράπεζες.
Ο υπουργός Εργασίας και επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων εκτίμησε επίσης ότι δεν πρέπει να αλλάξει ο στόχος για το έλλειμμα του 2019, ο οποίος τοποθετείται στο 2,4%.

Πρόθυμος για την αγορά ιταλικό ομολόγων ο Putin

Η Ρωσία είναι πρόθυμη να αγοράσει ιταλικά ομόλογα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Giuseppe Conte στη Μόσχα.
Μάλιστα, ο πρόεδτος της Ρωσίας χαρακτήρισε πολύ ισχυρά τα θεμελιώδη της ιταλικής οικονομίας.
Ωστόσο ο Ιταλός πρωθυπουργός έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πήγε στη Μόσχα για να ζητήσει βοήθεια, ενώ και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Matteo Salvini διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες.
«Δεν ήρθαμε εδώ για να ζητήσουμε από τη Ρωσία να αγοράσει ιταλικά ομόλογα.
Ωστόσο, εάν η Μόσχα το επιθυμεί, θα μπορούσαμε να συνάψουμε μια συμφωνία, δεδομένης της σταθερότητα της ιταλικής οικονομίας», τόνισε ο Giuseppe Conte.

Ανακούφιση στις αγορές

Ώθηση έλαβαν σήμερα οι αγορές ομολόγων και μετοχών στην Ιταλία, μετά τις διαβεβαιώσεις της ιταλικής κυβέρνησης, δια στόματος του Matteo Salvini, ότι θα στηρίξει τις τράπεζες εφόσον χρειαστεί, αν και μετά τις συστάσεις του Draghi, το χρηματιστήριο του Μιλάνου περιόρισε προς στιγμήν τα κέρδη του, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων «μάζεψαν» την πτώση, προσωρινά. 
Ειδικότερα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 3,50% από 3,61% στο χθεσινό κλείσιμο.


Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε άνοδο 1,78% κι έκλεισε στις 18.815,32 μονάδες.


Στο ταμπλό, σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών.
Η Intesa Sanpaolo ενισχύθηκε κατά 2,8%, η Banco Bpm σημείωσε άνοδο 1,7%, η Unicredit έκλεισε στο +2,2% και η UBI Banca στο +1,8%.

Κλιμακώνεται η κόντρα με τις Βρυξέλλες

Μνήμες ελληνικής κρίσης και μάλιστα στο ζενίθ της φέρνει στο προσκήνιο η συνεχιζόμενη κόντρα μεταξύ ιταλικής κυβέρνησης και Κομισιόν, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει από τις θέσεις της.

Ούτε οι αυστηρές προειδοποιήσεις της Κομισιόν αλλά ούτε και η συνεχιζόμενη αύξηση στην απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου δεν κατορθώνουν να κάμψουν τις αντιστάσεις της Ρώμης.
Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria, υποστήριξε ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταθέσει νέο σχέδιο προϋπολογισμού στην Κομισιόν και ότι ο στόχος για έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ το 2019 δεν θα αλλάξει.
Η Ιταλία έχει περιθώριο έως τις 13 Νοεμβρίου 2018 να καταθέσει το νέο σχέδιο προϋπολογισμού, γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για έναν πιθανό συμβιβασμό με την Ευρωζώνη.
Βέβαια ο Tria παραδέχθηκε ότι το spread του ιταλικού 10ετούς ομολόγου (η διαφορά της απόδοσης σε σύγκριση με το αντίστοιχο γερμανικό) δεν μπορεί να παραμείνει άνω των 320 μονάδων για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς θα είχε ιδιαίτερα αρνητική επίπτωση στο ήδη αδύναμο τραπεζικό σύστημα της χώρας.
«Εάν αύριο βλέπαμε μια επανάληψη της κρίσης του 2008, θα προχωρούσαμε σε τροποποίηση του προϋπολογισμού», τόνισε ο Tria.
Προσέθεσε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι σωστό και δεν «βλέπει» κανέναν λόγο για να καταθέσει νέο στην ΕΕ, ενώ ανέφερε ότι ο στόχος του 2,4% για το έλλειμμα είναι «ταβάνι».
Ο Tria δήλωσε «έκπληκτος» από την απόρριψη του προϋπολογισμού από την Κομισιόν, τονίζοντας πως ορισμένες από τις αναλύσεις ήταν επιφανειακές.
Παράλληλα, επανάλαβε τις  δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, Giuseppe Conte, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει «Plan Β» για τον προϋπολογισμό του 2019.
Ο Tria αρνήθηκε, παράλληλα, ότι υπάρχει ένταση με τους αναπληρωτές πρωθυπουργούς Matteo Salvini και Luigi Di Maio για τον προϋπολογισμό του 2019, ενώ τόνισε ότι δεν έχει απειλήσει ποτέ να παραιτηθεί.
Ο Ιταλός υπουργός είπε επίσης ότι ο προϋπολογισμός δεν αντιπροσωπεύει «μια απερίσκεπτη επεκτατική στρατηγική που θέτει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά».
Όπως τόνισε, η κυβέρνηση στοχεύει σε ανάπτυξη 1,5% το 2019 και 1,6% το 2020.
Είπε επίσης ότι ένας φόρος περιουσίας, που προτείνουν ορισμένοι αναλυτές για την κάλυψη των εξόδων, θα ήταν ένα «καταστρεπτικό» μέτρο, επειδή θα «απελευθέρωνε τις φυγές ρευστού κεφαλαίου».
Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Ιταλία και Ευρωζώνη θα πρέπει να βρουν μία λύση, κάτι το οποίο μπορεί να επιδιωχθεί κατά τις παρακάτω ημερομηνίες:

5 Νοεμβρίου 2018: Συνεδρίαση του Eurogroup.
Θεωρείται βέβαιο ότι θα ασκηθούν ισχυρές πιέσεις στον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Giovanni Tria.

8 Νοεμβρίου 2018: Η Κομισιόν δίνει στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις της για την οικονομική πορεία της Ευρωζώνης και γι’ αυτήν των κρατών – μελών.
Ως εκ τούτου θα αποκαλυφθεί και η πρόβλεψη των οικονομολόγων της Επιτροπής για τον ρυθμό ανάπτυξης, το χρέος και το έλλειμμα της Ιταλίας.
Τα στοιχεία αυτά μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο για επιβολή κυρώσεων ενάντια στη Ρώμη, ιδιαίτερα εάν η απόκλισή τους σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της ιταλικής κυβέρνησης είναι μεγάλη.

13 Νοεμβρίου 2018: Λήγει η περίοδος που διαθέτει η Ιταλία προκειμένου να καταθέσει έναν νέο προϋπολογισμό του 2019στην Κομισιόν.

3 Δεκεμβρίου 2018: Συνεδρίαση του Eurogroup.

4 Δεκεμβρίου 2018: Ολοκληρώνεται διάστημα τριών εβδομάδων από την κατάθεση –εάν τελικώς υπάρξει- του νέου ιταλικού προϋπολογισμού στην Κομισιόν.

13 Δεκεμβρίου 2018: Κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο η ΕΚΤ έχει ανακοινώσει ότι θα διακοπεί στα τέλη Δεκεμβρίου 2018.

Ανυποχώρητος ο Salvini: Η Ιταλία δεν πρόκειται να αλλάξει τον προϋπολογισμό - Πρώτα οι Ιταλοί


Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, υπουργός Εσωτερικός Matteo Salvini, όσον αφορά τις αλλαγές που ζήτησε η Κομισιόν στον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019.
O Salvini ξεκαθάρισε ότι ο προϋπολογισμός δεν πρόκειται να αλλάξει.
«Πρέπει να κάνουμε τα αντίθετα από αυτά που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», τόνισε ο επικεφαλής της Λέγκας, μετά την απόρριψη του προϋπολογισμού από την ΕΕ.
«Οι Βρυξέλλες μπορούν να στείλουν όσες επιστολές επιθυμούν, αλλά οι Ιταλοί έχουν προτεραιότητα για εμάς», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RTE.
Ο Salvini εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η ιταλική οικονομία θα αναπτυχθεί, κάνοντας μάλιστα λόγο για ανάπτυξη 3%.
Εν τω μεταξύ, την πρόθεσή του να διατηρήσει ως έχει τον προϋπολογισμό, αλλά ταυτόχρονα να προχωρήσει σε διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte, κατά την άφιξή του στη Μόσχα για επίσημη επίσκεψη.
«Θα αντιπαρατεθούμε με στοιχεία, με τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη, με την αξία των μεταρρυθμίσεων που έχουμε προτείνει και θα παρουσιαστούμε σε τρεις εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συνεχίσουμε αυτόν τον εποικοδομητικό, ειλικρινή και ψύχραιμο διάλογο» δήλωσε ο Conte μιλώντας σε Ρώσους και Ιταλούς δημοσιογράφους.
«Δεν πρόκειται για αυτοσχεδιασμό, είναι ένας προϋπολογισμός που τον μελετήσαμε επί μακρόν και κατά συνέπεια το να πούμε σήμερα ή αύριο το πρωί ότι τον αναθεωρούμε δεν θα είχε νόημα. Ο προϋπολογισμός αυτός εκφράζει την κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής μας» επέμεινε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται μια άλλη κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής, οπότε θα αντιπαραβάλλουμε τις ιδέες μας, θα τις εξετάσουμε και θα δούμε αν θα καταφέρουμε να πείσουμε την Κομισιόν για την αξία των επιλογών μας», κατέληξε ο Conte.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης