Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Δημοσίευσε εξάμηνο η ΑΕΓΕΚ – Επιστρέφει στο ταμπλό αλλά τα πράγματα παραμένουν δύσκολα

tags :
Δημοσίευσε εξάμηνο η ΑΕΓΕΚ – Επιστρέφει στο ταμπλό αλλά τα πράγματα παραμένουν δύσκολα
Μεγάλες αξιώσεις από περατωθέντα έργα αλλά και από έργα που είναι σε εξέλιξη σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει η εταιρεία
Προσπάθειες να βελτιωθούν τα οικονομικά της καταβάλει η διοίκηση της ΑΕΓΕΚ και μέσω είσπραξης απαιτήσεων, πώλησης περιουσιακών στοιχείων και συμμαζέματος κατάφερε να μειώσει λίγο τα δάνεια, αλλά και πάλι χρειάζεται ακόμα να γίνουν πολλά.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου ο τζίρος υποχώρησε στα 6,9 εκατ. ευρώ από 13,4 εκατ. ευρώ.
Τα μικτά κέρδη ήταν αρνητικά αλλά λόγω άλλων εσόδων τα EBITDA ήταν θετικά κατά 1,94 εκατ. ευρώ από 1,96 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στο 1 εκατ. ευρώ από 2 εκατ. ευρώ.
Τα αποδιδόμενα στους μετόχους μειοψηφίας κέρδη διαμορφώθηκαν στις 380 χιλ. ευρώ από 770 χιλ. ευρώ.
Το σύνολο των υποχρεώσεων μειώθηκε στα 247,7 εκατ. ευρώ από 271,7 εκατ. ευρώ, αφού οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις μειώθηκαν στα 203 εκατ. ευρώ από 223,7 εκατ. ευρώ.
Η καθαρή θέση ήταν αρνητική κατά 171,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν μόλις στα 2 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με το εργοληπτικό πτυχίο που έχει απολέσει αναφέρει : Η εξάρτηση που υφίσταται ως προς το εργοληπτικό πτυχίο της ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ αναφέρεται στη δυνατότητα ανάληψης νέων έργων σημαντικού προϋπολογισμού και πολυπλοκότητας. Λόγω της αρνητικής καθαρής θέσης της εταιρείας, δεν πληρούνται προς το παρόν τα ελάχιστα οικονομικά όρια που απαιτούνται για τη διατήρηση του εργοληπτικού πτυχίου 7ης τάξεως της Εταιρείας.
Η μη ύπαρξη πτυχίου αναστέλλει τη δυνατότητα απ’ ευθείας ανάληψης νέων κατασκευαστικών έργων, αλλά η εταιρεία δύναται να αναλάβει την εκτέλεση είτε ιδιωτικών έργων, είτε άλλων υπεργολαβιών βάσει της τεχνογνωσίας της.
Ο Όμιλος εμφανίζει ανεκτέλεστο έργο, το οποίο, κατά την 30/06/2018 ανέρχεται σε 44 εκατ. ευρώ.
Επίσης ο Όμιλος, έχει αξιώσεις από περατωθέντα έργα της τάξεως των 103 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ ως προς τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα έχουν ασκηθεί αξιώσεις ύψους 71εκατ. ευρώ, υφίστανται επίσης αξιώσεις από έργο στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Αλβανία ύψους 7 εκατ. ευρώ.
Mετά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων εξαμήνου παύουν να ισχύουν οι λόγοι της αναστολής διαπραγμάτευσης και αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του ΧΑ για επιστροφή στο ταμπλό στην κατηγορία της επιτήρησης. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης