Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Έχουν εντολές αγοράς οι τράπεζες, αναμένεται μεταβλητότητα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Έχουν εντολές αγοράς οι τράπεζες, αναμένεται μεταβλητότητα
ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό επηρεάζει την εγχώρια αγορά στο άνοιγμα.
Στις τράπεζες τα βλέμματα αν και άνοιξαν με απώλειες οι περισσότερες, ωστόσο η εικόνα τους δεν είναι κακή.

Ωστόσο, η χθεσινή καλή εικόνα δείχνει πως έχει συνέχεια και γρήγορα οι ρευστοποιήσεις απορροφήθηκαν και το ΧΑ γύρισε θετικό. Μεταβλητότητα μάλλον θα έχουμε σήμερα.

Χαμηλός ο όγκος για μία ακόμη φορά αλλά πιστεύουμε πως εκτός του τραπεζικού κλάδου υπάρχουν πλέον σημαντικές ευκαιρίες.

Τόσο στα βαριά όσο και στα μικρομεσαία. Δείτε νερά, δείτε λιμάνια, δείτε αδάνειστες με καλή κερδοφορία, δείτε και αυτές που πλησιάζουν σημαντικές μακροχρόνιες στηρίξεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει η Alpha Bank, η οποία είχε χθες στο κλείσιμο μεγάλη εντολή αγοράς. Αυτή η «ουρά» δίνει σήμερα οριακή άνοδο στη μετοχή την ώρα που η αγορά υποχωρεί. Με καλή άνοδο και η Πειραιώς ενώ γύρισε και η Eurobank και η Εθνική.

FOURLIS: Μεγάλη η διόρθωση της μετοχής και μένει να φανεί πως θα αντιδράσει στα τρέχοντα επίπεδα που είχε βρεθεί και τον Απρίλιο του 2017. Όγκος 27 χιλ. τεμάχια λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα. Δεν είναι και λίγα.

ΔΕΗ: Μικρές απώλειες στο άνοιγμα και μικρός όγκος συναλλαγών.

ΕΛΠΕ: Κάτω από τα 7 ευρώ κάνει πράξεις η μετοχή.

NEXANS: Ξανά στο ταμπλό εντολή αγοράς 700 χιλ. τεμαχίων ένα σεντ πάνω από τη δημόσια πρόταση. Το ποσοστό είναι βέβαια μεγάλο και αν υπάρχει κάποια κρυφή συμφωνία με κάποιο μέτοχο να παραδώσει εξωχρηματιστηριακά τις μετοχές, τότε το 90% είναι πιθανό.

Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβουν οι αρμόδιες αρχές ότι πρέπει να αφήνουν τα όρια ελεύθερα κατά την πρώτη μέρα, γιατί βάζοντας όριο την τιμή της δημόσιας πρότασης, παίρνει προβάδισμα αυτός που καταθέτει τη δημόσια πρόταση.

Είμαστε υπέρ των αγώνων των μικρομετόχων και θέλουμε να υπάρχουν για να βελτιώνονται και τα τιμήματα και να υπάρχει και έλεγχος. Αναμένουμε…

ΠΕΡΣΕΥΣ: Υπάρχει και σήμερα η εντολή πώλησης στα 0,84 ευρώ. Περίπου 25 χιλ. τεμάχια υπάρχουν στην πλευρά των πωλητών.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ: Στα πρώτα λεπτά ο όγκος είναι στις 21 χιλ. τεμάχια. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να μας κουνήσει και αυτή το μαντήλι.

ΑΕΓΕΚ: Δημοσίευσε εξάμηνο, αλλά χρωστάει πάρα πολλά και ελπίζει να κερδίσει αγωγές για να μειώσει τον δανεισμό. Από κατασκευαστική δραστηριότητα λίγα πράγματα.

Λογικά θα επιστρέψει στο ταμπλό εκτός και αν η διοίκηση του ΧΑ δει κάτι στη λογιστική κατάσταση που να θέλει διευκρίνιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης