Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

«Κέρδισε» δύο εισηγμένες το ταμπλό και κινδυνεύει να χάσει τουλάχιστον άλλες έξι

tags :
«Κέρδισε» δύο εισηγμένες το ταμπλό και κινδυνεύει να χάσει τουλάχιστον άλλες έξι
Αισθάνονται όμορφα άραγε οι αρμόδιες αρχές από τη συνεχή φυγή εταιρειών από το ελληνικό χρηματιστήριο;
Στο ταμπλό και πάλι η Εριουργία Τρία Άλφα, ενώ αναμένεται και η ΑΕΓΕΚ που μας έχει μάθει στα μπες-βγες. 
Η πρώτη έκανε αλλαγές στα αποτελέσματα που είχε δημοσιεύσει και η δεύτερη δημοσίευσε εξάμηνο και μένει η απόφαση του ΧΑ για την επιστροφή της στο ταμπλό (αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις).
Όμως, το ταμπλό κινδυνεύει να χάσει στο επόμενο διάστημα τουλάχιστον 6 εταιρείες.
Η δημόσια πρόταση της Nexans αν στεφθεί με επιτυχία (υπάρχουν εντολές πάνω από τη δημόσια πρόταση) θα είναι μία ακόμα απώλεια, η εξαγορά των Νηρέα και Σελόντα θα αφαιρέσουν άλλες δύο και την Περσεύς λόγω αλλαγής βασικού μετόχου στη Σελόντα, ενώ τον δρόμο της εξόδου θα πάρει και το Υγεία όταν ολοκληρωθεί η πώληση αφού και εκεί θα γίνει δημόσια πρόταση.
Γενική συνέλευση έχουν προγραμματίσει οι Μινωικές Γραμμές για να αποφασίσουν οι μέτοχοι αν θα μείνει ή αν θα φύγει από το ΧΑ.
Ο βασικός μέτοχος έχει ήδη ικανό αριθμό μετοχών για να την αποσύρει.
Τέλος υπάρχει και η Forthnet, την οποία αν καταφέρουν οι τράπεζες να πουλήσουν, ίσως ακολουθήσει το δρόμο της εξόδου και η συγκεκριμένη εισηγμένη.
Η Τιτάν θα αλλάξει έδρα και θα επιστρέψει στο ΧΑ ως παράλληλη διαπραγμάτευση.
Επιπλέον θα πρέπει να κρατάμε και μικρό καλάθι για την Folli Follie, αφού τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν πως δύσκολα θα βρεθεί η άκρη για να επιστρέψει στο ΧΑ.
Πρέπει να σημειωθεί πως στην αγορά κυκλοφορούν φήμες για νέες αποχωρήσεις εταιρειών από το ΧΑ.
Πραγματικά αναρωτιόμαστε, πως αισθάνονται οι αρμόδιες αρχές από αυτή τη φυγή εταιρειών που κρατάει χρόνια.
Αισθάνονται ότι πρέπει να κάνουν κάτι, όπως να προσεγγίσουν μεγάλους ελληνικούς ομίλους που δεν είναι εισηγμένοι ή να περάσουν ξανά την άποψη στους επιχειρηματίες ότι το χρηματιστήριο δίνει κύρος και προσφέρει ευκαιρίες αντί της άποψης που επικρατεί τώρα ότι το ΧΑ έχει κόστη και στέκεται τροχοπέδη στις διαπραγματεύσεις π.χ. εταιρειών-τραπεζών ή πως οι απόψεις των μικροεπενδυτών θα πρέπει να ακούγονται στις γενικές συνελεύσεις αντί να συνεδριάζουν μόνο τα μέλη των οικογενειών;

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης