Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπακώστα: Οι ΑΝΕΛ σήκωσαν φορτίο - Μην λέμε εύκολα πράγματα ενόψει εκλογών

Παπακώστα: Οι ΑΝΕΛ σήκωσαν φορτίο - Μην λέμε εύκολα πράγματα ενόψει εκλογών
«Να μη διολισθαίνουμε στον πειρασμό να λαϊκίσουμε, να δημαγωγήσουμε» δήλωσε η κ. Παπακώστα
Την εκτίμηση ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή εξέφρασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.
Πρόσθεσε, όμως ότι οι ΑΝΕΛ είναι ένας κυβερνητικός εταίρος, «που πέρασε από μια δύσκολη διαδικασία όλο αυτό το διάστημα, είναι δικό τους θέμα πως χειρίζονται πολιτικά τα ζητήματα, λέω όμως πως είναι ένας κυβερνητικός εταίρος που σήκωσε φορτίο.
Όλα αυτά πρέπει να συνεκτιμώνται και να μη διολισθαίνουμε στον πειρασμό να λαϊκίσουμε, να δημαγωγήσουμε, να πούμε εύκολα πράγματα επειδή μπροστά μας έχουμε εκλογές και θέλουμε να χαϊδέψουμε αυτιά» τόνισε.
Παράλληλα τόνισε ότι έχει ήδη κάνει μια πρόταση δημόσια.
«Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα declaration, μια ερμηνευτική δήλωση, στα δύο καυτά ζητήματα υπό την έννοια ότι είναι το "μήλο" της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα, την γλώσσα και την εθνικότητα.
Ότι θα αποσαφηνίζεται με πεντακάθαρο τρόπο και με κύρωση και από τις δύο μεριές, και από τη γείτονα χώρα μετά τη συνταγματική αναθεώρηση και εφόσον αυτή φτάσει στο τέλος της, και από την χώρα μας, έτσι ώστε να λυθεί δια παντός αυτό το ζήτημα.
Μέχρι να φτάσουμε εκεί, εγώ δεν θέλω να τοποθετηθώ σε καμία περίπτωση διότι θέλω να δω πως θα προχωρήσει η διαδικασία» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης