Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλότερα το ευρώ μετά τις δηλώσεις Draghi για πληθωρισμό - Στο +0,3% και το 1,143 δολάριο

Υψηλότερα το ευρώ μετά τις δηλώσεις Draghi για πληθωρισμό - Στο +0,3% και το 1,143 δολάριο
Σε ενδοσυνεδριακά υψηλά ανήλθε το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τη δήλωση του Draghi ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα ανεβάσει ταχύτητα προς το τέλος του 2018
Σε ενδοσυνεδριακά υψηλά ανήλθε το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις σημερινές (25/10/2018) δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, ο οποίος εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα ανεβάσει ταχύτητα προς το τέλος του έτους.
Νωρίτερα, η ΕΚΤ είχε ανακοινώσει πως διατηρεί -όπως αναμενόταν- αμετάβλητα τα επιτόκια, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο μέχρι το καλοκαίρι του 2019, με το ευρώ να παραμένει σταθερό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε πως αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι του 2019 και πάντως για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της διαρκούς σύγκλισης του πληθωρισμού προς επίπεδα κάτω αλλά πλησίον του 2% μεσοπρόθεσμα.
Μιλώντας κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Draghi είχε δηλώσει πως «ενώ οι δείκτες του υποκείμενου πληθωρισμού παραμένουν γενικά χαμηλοί, καταγράφουν αυξητικές τάσεις από τα προηγούμενα χαμηλά».
«Όσον αφορά το μέλλον, ο υποκείμενος πληθωρισμός αναμένεται να επιταχυνθεί προς το τέλος του έτους και να αυξηθεί περαιτέρω μεσοπρόθεσμα», πρόσθεσε ο Draghi.
Το ευρώ «απάντησε» με άνοδο 0,3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να ανέρχεται στο 1,143 δολ.


Ο Draghi πρόσθεσε ότι η ανοδική πίεση του πληθωρισμού δεν θα είναι βραχύβια, καθώς οι μισθολογικές αυξήσεις δεν είναι προσωρινές.
«Η υποκείμενη δύναμη της οικονομίας συνεχίζει να στηρίζει την πεποίθησή μας ότι η συνεχής σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο μας θα συνεχιστεί και θα διατηρηθεί ακόμα και μετά από την σταδιακή μείωση των καθαρών αγορών ομολόγων», ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης.
Το ευρώ «απάντησε» με άνοδο 0,3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να ανέρχεται στο 1,143 δολ.
Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ανήλθε επίσης στο υψηλό τριών εβδομάδων των 88,6 πενών έναντι της στερλίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης