Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Δεσμεύονται λογαριασμοί του ορκωτού της Ecovis και του CFO της FF Sourcing Group

tags :
Folli Follie: Δεσμεύονται λογαριασμοί του ορκωτού της Ecovis και του CFO της FF Sourcing Group
Σε νέο κύκλο δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για την υπόθεση της Folli Follie προχώρησε ο οικονομικός Εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης
Δεσμεύονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες και τα άυλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα του ορκωτού λογιστή της Ecovis που υπέγραψε τις καταστάσεις της εταιρείας, καθώς και του οικονομικού διευθυντή της θυγατρικής της Folli Follie στο Χονγκ Κονγκ.
Η απόφαση δέσμευσης εκδόθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλε στο δικαστικό συμβούλιο ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος ερευνά την υπόθεση.
Το βούλευμα έχει κοινοποιηθεί στις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρείες, προκειμένου να εφαρμοστεί αμέσως το διατακτικό του σε βάρος των δύο προσώπων που εμπλέκονται σε οικονομικές απεικονίσεις της Folli Follie.
Ο ορκωτός λογιστής της Ecovis είναι αυτός που υπέγραψε τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου για το οικονομικό έτος 2017, ενώ ο δεύτερος είναι FEO της FF Sourcing Group, θυγατρικής του ομίλου στο Χονγκ Κονγκ που ενσωμάτωνε τις ασιατικές δραστηριότητες.
Το αίτημα του εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με «παραπποιημένα οικονομικά στοιχεία από την Ασία» που φέρεται να έστελνε ο FEO, τα οποία ενέκρινε και ενσωμάτωνε ο ορκωτός λογιστής.
Να σημειωθεί ότι στιε 22/10 το πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση τριών επενδυτών και μιας αλλοδαπής εταιρείας για συντηρητική κατάσχεση – μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ, κατά της Folli  Follie και μελών του διοικητικού της συμβουλίου.
Ειδικότερα, τρία φυσικά πρόσωπα, καθώς επίσης και μία ξένη εταιρεία, στρέφονται κατά της Folli Follie και έξι μελών του διοικητικού συμβουλίου, ζητώντας να τους χορηγηθεί άδεια συντηρητικής κατάσχεσης μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ.
Οι προσφεύγοντες αναφέρουν ότι υπέστησαν τη ζημιά αυτή μέσω των θέσεων που είχαν από επενδύσεις σε μετοχές και παράγωγα της Folli Follie.
Η υπόθεση είχε αναβληθεί δύο φορές στο παρελθόν, ενώ κατά τη σημερινή συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων της εταιρείας για να δοθεί νέα αναβολή.
Η προσωρινή διαταγή επί της ουσίας διατάσσει τη μη μεταβολή (μεταβίβαση , πώληση κλπ) περιουσιακών στοιχείων μέχρι αυτού του ποσού.
Ήδη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έχουν δεσμευθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα της εταιρίας και 7 μελών του διοικητικού της συμβουλίου ενώ η απόφαση για συντηρητικά κατάσχεση.
Αφορά την «FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» όπως εκπροσωπείται νόμιμα και τους: Δημήτριο Κουτσολιούτσο, Γεώργιο Κουτσολιούτσο, Αικατερίνη Κουτσολιούτσο, Φραγκίσκο Γρατσώνη και Ειρήνη Νιώτη.
Η εισηγμένη με χθεσινή (24/10) ανακοίνωση ανέφερε ότι εξετάζει τις επόμενες κινήσεις της μετά την απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης για τη λήψη προληπτικών μέτρων κατ' άρθρον 106α του Ν. 3588/2007.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης